Cześć Ludzie, pomyślałem, że podzielę się załączonym przykładem, aby zilustrować niskie zużycie paliwa, jakie uzyskuję w moim Ody z 2014 roku, który ma teraz 12 tys. km na liczniku i średnio 17-18 MPG ogółem z połączeniem jazdy miejskiej i autostradowej - większość mil to autostrada. Obliczam to również ręcznie, a komputer pokładowy jest zwykle błędny tylko o 0,1 lub 0,2 MPG.
Dealer twierdzi, że nic się nie dzieje. Najpierw powiedzieli, że zajmuje to tyle czasu, aby się "dotrzeć", a ostatnio mówią, że nie powinienem oczekiwać reklamowanego MPG, chyba że nie używam klimatyzacji, radia ani żadnych innych akcesoriów. Jestem bardzo rozczarowany i byłbym wdzięczny za wszelkie rady, jak rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję.
Dealer twierdzi, że nic się nie dzieje. Najpierw powiedzieli, że zajmuje to tyle czasu, aby się "dotrzeć", a ostatnio mówią, że nie powinienem oczekiwać reklamowanego MPG, chyba że nie używam klimatyzacji, radia ani żadnych innych akcesoriów. Jestem bardzo rozczarowany i byłbym wdzięczny za wszelkie rady, jak rozwiązać ten problem. Z góry dziękuję.