Honda Odyssey Forum banner

2015/2016 EX-L vs. 2018 Elite

12K views 3 replies 2 participants last post by  Azdude  
#1 ·
Cześć wszystkim! Po raz pierwszy piszę na forum i wkrótce po raz pierwszy zostanę właścicielem Hondy. Mamy troje dzieci w wieku 6 lat i młodsze, i ostatnio dużo oglądaliśmy SUV-ów i vanów i zdecydowaliśmy się na Odyseję. Skłaniam się ku modelowi EX-L lub Touring z 2015 lub 2016 roku i planuję wybrać taki z przebiegiem poniżej 70 000 mil. Właśnie natknąłem się na model Odyssey Elite z 2018 roku, który mieści się w naszym budżecie, ponieważ ma nieco ponad 100 000 mil przebiegu (żadna z oglądanych przeze mnie samochodów nie miała historii wypadków). Nigdy wcześniej nie posiadaliśmy Hondy, ale słyszeliśmy pogłoski/reputację o tym, jak niezawodne mogą być i jak długo mogą wytrzymać przy odpowiedniej konserwacji, więc zastanawiam się, czy powinniśmy pomyśleć o samochodzie z przebiegiem ponad 100 000 mil.

Moje przeczucie mówi, żeby wybrać pojazd z mniejszym przebiegiem, ale zastanawiam się, czy ktoś ma model z 2018 roku z przebiegiem ponad 100 000 mil i czy są jakieś znane problemy w tym momencie? Na podstawie waszego doświadczenia, który z nich byście wybrali? Czuję, że mniejszy przebieg to bezpieczniejszy wybór, ale ten model Elite z 2018 roku przyciąga moją uwagę, ponieważ podoba mi się jego wygląd (kolor, styl nadwozia - wiem, że to trywialne) i jeśli mogę dostać nowszy model za te same pieniądze, czy powinienem to rozważyć? Spędziłem godziny na czytaniu i badaniach i czuję, że widzę sprzeczne recenzje dotyczące niezawodności i satysfakcji właścicieli z każdego modelu roku, więc pomyślałem, że skontaktuję się tutaj i poproszę o kilka przemyśleń. Dzięki!

#2 ·
Wybierz starszy model. Mam z 2015 roku i polecam go, 2016-2017, jeśli zneutralizujesz/pokonasz tryb ekonomiczny, który psuje górny zakres silnika.

Ten pierwszy rok po zmianach w 2018 roku był naprawdę zawodny, co jest szokujące dla Hondy. W teście raportu konsumenckiego dla 2018 roku (i chyba 2019) uzyskał wynik około 33, podczas gdy starawy/okropny Dodge Caravan uzyskał około 67. 2018 odyssey elite to także pierwsza implementacja w samochodzie produkcyjnym zupełnie nowej 10-biegowej skrzyni biegów - tego bym nie chciał.

Ostatnia dyskusja na podobny temat: