Honda Odyssey Forum banner
101 - 120 of 293 Posts
Wykończenie: 2025 Touring bez zainstalowanych dodatków fabrycznych/portowych: (MSRP 46 610 $ + Dest 1395 $ =) 48 005 $
Kolor: Smoke Blue Pearl
Cena przed TTL: (minus 5000 $ od MSRP i dodaj 189 $ Nitro + 399 $ VIN Etch + 899 $ opłat za dokumenty) = 44 492 $
OTD: (+ 425 $ rejestracja, 7,50 $ opłata za poziom, 10,40 $ opłata za rejestrację elektroniczną, 2783 $ podatku po obniżce za wymianę) = 47 707 $
Lokalizacja: Union, NJ. Planet Honda (Lithia Motors). Polecam!! To było jak wygrana-wygrana.

Miałem cenę przed TTL w wiadomości tekstowej (propozycji) zanim skontaktowałem się z dealerem. Upewniłem się, że pojazd był dostępny przed wizytą. Otrzymałem szybkie odpowiedzi tekstowe.

Nie targowałem się o dodatki dealera, ponieważ na podstawie komentarzy tutaj przede mną, efektywna cena była świetna. Dziękuję członkom, którzy się podzielili. Biuro dealera miało jeden dodatek (999 $) na pierwszym papierze, który mogłem natychmiast usunąć przed rozmową z przedstawicielem handlowym. Zgodzili się, ponieważ byłem gotowy do zakupu i nie było to częścią pierwotnej oferty.

Proces sprzedaży (w tym krótka jazda testowa) zajął około 90 minut. Było to jasne, o ile trzymałem się liczb, które miałem w umowie tekstowej. Był mały chwyt. Początkowy papier utworzony ma zawyżone opłaty rejestracyjne, które spadają w drugiej wersji. Zmniejsza to ostateczną liczbę - ale to tylko miraż.

Wymiana (2008 Honda EX-L z przebiegiem 130 tys. mil i odpryskującą farbą) nie była zbytnio targowana. Dostałem środek zakresu KBB, którego się spodziewałem. Była to negocjacja oddzielna od i po cenie samochodu.

Następnie przygotowanie samochodu i proces finansowania zajęły kolejne 2 godziny. Większość z tego to było czekanie. Właściwe podpisanie dokumentów zajęło tylko 20 minut.
Czy byłbyś uprzejmy udostępnić arkusz cenowy?

Cześć wszystkim, w końcu zamierzam wymienić nasz model z 2011 roku i byłem dzisiaj na zakupach w poszukiwaniu wersji EX-L lub Touring. Żona chce niebieski, więc tego szukamy. Jak dotąd dealerzy (obszar Waszyngtonu) oferują około 2000 dolarów poniżej ceny katalogowej za wersję EX-L lub około 5000 dolarów poniżej ceny katalogowej za wersję Touring. Biorąc to pod uwagę, jestem mocno nastawiony na wersję Touring. Czy ktoś widzi podobne rabaty? Naprawdę nie potrzebuję RES, ale reszta funkcji Touring wydaje się tego warta.

Cześć wszystkim, w końcu zamierzam wymienić nasz model z 2011 roku i dzisiaj szukałem albo EX-L, albo Touring. Żona chce niebieski, więc tego szukamy. Do tej pory dealerzy (obszar Waszyngtonu) oferują około 2000 dolarów poniżej MSRP za EX-L lub około 5000 dolarów poniżej MSRP za Touring. Biorąc to pod uwagę, mocno skłaniam się ku Touring. Czy ktoś widzi podobne rabaty? Naprawdę nie potrzebuję RES, ale reszta funkcji Touring wydaje się tego warta.
Jaka jest MSRP, którą oferują dla Touring? W NJ ich MSRP dla Touring wynosi 43 tys. dolarów.

Uzyskanie ofert 4 tys. USD zniżki dla Elite.
Zatem przed opłatami sh_t, 48 275 USD za samochody o wartości 52 275 USD MSRP.

Ale trzymają się:
Maty na wszystkie pory roku 279,00 USD
Osłony przeciwbłotne/tacka bagażnika 498,00 USD
Dożywotnie przyciemnianie szyb 549,00 USD
360 Shield Opcjonalnie 1240,00 USD
= 2566 USD

Jeszcze nie podjąłem decyzji, ale wydaje się to rozsądną ceną:

Wykończenie: Touring
Kolor: Czarny
Cena przed podatkami: 41 760 $
Cena całkowita: 45 481 $
Miejsce: Manassas, VA

Tak naprawdę nie potrzebujemy go do marca lub kwietnia przyszłego roku, więc nie jestem pewien, czy powinienem czekać, aby zobaczyć, czy ceny jeszcze trochę spadną.
Teraz jest czas na zakup. Kiedy będziesz go "potrzebować" w marcu lub kwietniu, będzie to sezon podatku dochodowego i będą mniej skłonni do zawarcia transakcji.

Zakupiono 12.12.24 Trim. Elite Kolor Modern Steel Metallic Zawiera hak holowniczy, relingi dachowe, belki poprzeczne, adapter H/F klapy tylnej do haka holowniczego. MSRP. 53 410 $. OTD. 48 954 $
👍 to bardzo dobra cena. Gdzie znajduje się dealer? mamy '23 Elite, z którego korzystaliśmy, ale synowa ma dziecko i możemy sprzedać jej nasze. Proszę o poradę Lgray.carter@gmail.com

Czy podane powyżej ceny "OTD" ZAWIERAJĄ podatek?
tzn. mój podatek wynosi około 2000 $, więc mój OTD za model Elite 2025 wynosi 52 000 $ z samochodem + podatkiem + opłatami dodatkowymi, takimi jak dokumenty i dywaniki (wciąż próbuję zbić kolejne 500 $).

Dostaliśmy EXL, smoke blue pearl, bez dodatków, OTD za 42200 $.

Cena zawiera 6% podatek od sprzedaży dla stanu Michigan, 500 $ rabatu lojalnościowego i opłatę manipulacyjną.
Nie zdawałem sobie sprawy, że lokalni dealerzy z Michigan udzielają takich rabatów na Odysseys. Stwierdziłem, że następujący trzej dealerzy z SE MI są solidni - Friendly, Tamaroff i Germain AA (trzeba być bardzo ostrożnym z marką "Germain" - są dwaj bracia i z jednym z nich mieliśmy naprawdę straszne doświadczenia. AA był solidny). Czy jest szansa, że ​​Twój rabat był za pośrednictwem jednego z tych trzech?

Wykończenie: 2025 Elite
Kolor: Perłowa biel
Cena przed podatkami i opłatami: 46 500 $ + 100 $ (MSRP 52 730 $) (Cena za pakiet mat na wszystkie sezony wynosiła 100 $)
Cena OTD: 50 599 $ [Podatek 7% -- 358 $ opłata za dokumenty -- 366 $ rejestracja licencji]
Miasto, stan: St. Charles, IL
Dealer (jeśli to możliwe): McGrath Honda, St. Charles

Cześć wszystkim, w końcu zamierzam wymienić nasz model z 2011 roku i dzisiaj szukałem albo EX-L, albo Touring. Żona chce niebieski, więc tego szukamy. Jak dotąd dealerzy (obszar Waszyngtonu) oferują około 2 tys. USD poniżej MSRP za EX-L lub około 5 tys. USD poniżej MSRP za Touring. Biorąc to pod uwagę, mocno skłaniam się ku Touring. Czy ktoś widzi podobne rabaty? Naprawdę nie potrzebuję RES, ale reszta funkcji Touring wydaje się tego warta.
Dostaliśmy około 4 tys. USD zniżki od MSRP od Hondy z Chantilly - ten z Greenbelt dałby nam jeszcze więcej zniżki, ale nie miał dokładnie tego, którego chcieliśmy

101 - 120 of 293 Posts