Wykończenie: 2025 Touring bez zainstalowanych dodatków fabrycznych/portowych: (MSRP 46 610 $ + Dest 1395 $ =) 48 005 $
Kolor: Smoke Blue Pearl
Cena przed TTL: (minus 5000 $ od MSRP i dodaj 189 $ Nitro + 399 $ VIN Etch + 899 $ opłat za dokumenty) = 44 492 $
OTD: (+ 425 $ rejestracja, 7,50 $ opłata za poziom, 10,40 $ opłata za rejestrację elektroniczną, 2783 $ podatku po obniżce za wymianę) = 47 707 $
Lokalizacja: Union, NJ. Planet Honda (Lithia Motors). Polecam!! To było jak wygrana-wygrana.
Miałem cenę przed TTL w wiadomości tekstowej (propozycji) zanim skontaktowałem się z dealerem. Upewniłem się, że pojazd był dostępny przed wizytą. Otrzymałem szybkie odpowiedzi tekstowe.
Nie targowałem się o dodatki dealera, ponieważ na podstawie komentarzy tutaj przede mną, efektywna cena była świetna. Dziękuję członkom, którzy się podzielili. Biuro dealera miało jeden dodatek (999 $) na pierwszym papierze, który mogłem natychmiast usunąć przed rozmową z przedstawicielem handlowym. Zgodzili się, ponieważ byłem gotowy do zakupu i nie było to częścią pierwotnej oferty.
Proces sprzedaży (w tym krótka jazda testowa) zajął około 90 minut. Było to jasne, o ile trzymałem się liczb, które miałem w umowie tekstowej. Był mały chwyt. Początkowy papier utworzony ma zawyżone opłaty rejestracyjne, które spadają w drugiej wersji. Zmniejsza to ostateczną liczbę - ale to tylko miraż.
Wymiana (2008 Honda EX-L z przebiegiem 130 tys. mil i odpryskującą farbą) nie była zbytnio targowana. Dostałem środek zakresu KBB, którego się spodziewałem. Była to negocjacja oddzielna od i po cenie samochodu.
Następnie przygotowanie samochodu i proces finansowania zajęły kolejne 2 godziny. Większość z tego to było czekanie. Właściwe podpisanie dokumentów zajęło tylko 20 minut.