Honda Odyssey Forum banner
161 - 180 of 293 Posts
Może przed opodatkowaniem. Ale w moim stanie podatki od wersji touring wynoszą około 4100 dolarów. Oznaczałoby to, że potrzebowałbym 8000 dolarów zniżki od ceny katalogowej, co moim zdaniem jest nierealne
Kiedy kupiłem mojego Odyseja z 2018 roku, zapłaciłem 36 500 dolarów OTD, co dało dealerowi 2 tysiące dolarów zysku. Teraz ceny samochodów są o wiele droższe, ale przypuszczam, że koszty dealera wahają się w granicach 40 tysięcy dolarów, w zależności od modelu. Zobacz, czy możesz skłonić dealera do ujawnienia, ile zapłacił za samochód, abyś mógł obliczyć, ile masz pola manewru podczas negocjacji. Dealerzy zwykle nie schodzą poniżej tysiąca dolarów powyżej tego, co zapłacili, jako swojej najniższej oferty, chyba że mają jakąś specjalną promocję, aby pozbyć się swojego zapasu, aby zrobić miejsce na swoim parkingu. Najniższa prowizja, jaką dają swoim sprzedawcom za samochód, wynosi około 500 dolarów.

Kiedy kupiłem mojego Odyseja z 2018 roku, zapłaciłem 36 500 $ OTD, co dało dealerowi 2 tysiące dolarów zysku. Teraz ceny samochodów są o wiele droższe, ale przypuszczam, że koszty dealerów wahają się w okolicach 40 tysięcy dolarów, w zależności od modelu. Zobacz, czy możesz skłonić dealera do ujawnienia, ile zapłacił za samochód, abyś mógł obliczyć, ile masz pola manewru podczas negocjacji. Dealerzy zwykle nie schodzą poniżej tysiąca dolarów powyżej tego, co zapłacili, jako swojej najniższej oferty, chyba że mają jakąś specjalną ofertę, aby pozbyć się swojego zapasu, aby zrobić miejsce na swoim parkingu. Najniższa prowizja, jaką dają swoim sprzedawcom za samochód, wynosi około 500 $.
Kupiłem prawie 8 tysięcy dolarów poniżej MSRP za 45 100 dolarów za luksusowy, promieniście czerwony model. Ma ceramiczną folię na przedniej szybie, maty na każdą pogodę, tacę bagażnika, blokady kół i osłonę błotników zainstalowane przez dealera, za które nic nie dopłaciłem. Moja cena OTD w Wirginii wyniosła 48 000 $.

Powinni być nowi właściciele 2025. A jeśli jesteś jednym z nich, czy zechcesz podzielić się tym, ile zapłaciłeś za swojego Odyseja 2025? Proszę podać poniższe informacje, TIA!

Wykończenie:
Kolor:
Cena przed podatkami i opłatami:
Cena całkowita:
Miasto, Stan:
Dealer (jeśli to możliwe):
Wykończenie: EX-L
Kolor: Modern Steel
Cena przed podatkami i opłatami: 41 434 $
Cena całkowita: 24 000 $ (z wymianą i 10000 $ zaliczki) i 7 lat/100000 mil gwarancji i czteroletni plan konserwacji - finansowanie 3,9%/48 miesięcy
Miasto, Stan: Salem, NH
Dealer (jeśli to możliwe): Canobie Lake Honda

Wykończenie: Sport- L
Kolor: Platinum White Pearl
Cena przed podatkami i opłatami: 43 000 $
Cena całkowita: 48 300 $ (z alarmem KARR)
APR%: 4,4% finansowania/60 miesięcy
Miasto, stan: San Diego, CA
Dealer (jeśli to możliwe): El Cajon Honda Superstore

Powinni być nowi właściciele 2025. A jeśli jesteś jednym z nich, czy zechcesz podzielić się, ile zapłaciłeś za swojego Odyseja 2025? Proszę podać poniższe informacje, TIA!

Wykończenie:
Kolor:
Cena przed TTL:
Cena OTD:
Miasto, stan:
Dealer (jeśli to możliwe):
phoenix,az 2025 Elite, biały z dwukolorowym brązem i czernią, 50 400 $...podatek, tytuł, licencja itp....55 700 $

Miejsce, Stan: Manassas, VA
Dealer (jeśli to możliwe): Joyce Koons
Jakie było Twoje doświadczenie? Mam u nich zamówienie, które powinno wkrótce nadejść. Cena była najlepsza w regionie. Czy skorzystałeś z finansowania Honda na 1,9%? Czy kupiłeś przedłużoną gwarancję?

Jakie było Twoje doświadczenie? Zamówiłem od nich jeden, który powinien wkrótce nadejść. Cena była najlepsza w regionie. Czy dostałeś finansowanie Hondy w wysokości 1,9%? Czy kupiłeś przedłużoną gwarancję?
Było dobrze, wcześniej kupiliśmy od nich 2 pojazdy, więc znaliśmy ich proces. Sfinansowaliśmy część kosztów w wysokości 1,9%, ale bez przedłużonych gwarancji. Mamy model Pilot z 2022 roku, który ma przedłużoną gwarancję, z której korzystamy podczas większości naszych codziennych jazd.

Przygotowuję się do zakupu modelu 2025 Elite w kolorze białym za 46 557 $ plus opłaty manipulacyjne, podatek i rejestrację. Bez dodatków. Musiałem odwiedzić dealerów w kilku stanach, aby dojść do tego punktu. Większość dealerów oferuje rabaty w wysokości 2-3 tys. dolarów od ceny katalogowej, niektórzy 4 tys., i ciężko pracowałem, aby uzyskać rabat w wysokości 6 tys. dolarów plus.

Przygotowuję się do zakupu modelu 2025 Elite w kolorze białym za 46 557 USD plus opłaty manipulacyjne, podatek i rejestrację. Bez dodatków. Musiałem robić zakupy u dealerów w kilku stanach, aby dojść do tego punktu. Większość dealerów oferuje rabat w wysokości 2-3 tys. USD od ceny katalogowej, niektórzy 4 tys. USD, a ja ciężko pracowałem, aby uzyskać rabat w wysokości ponad 6 tys. USD.
W jakich stanach robiłeś zakupy? Czy polecasz jakichś dealerów? To świetna cena!

W końcu się udało:
Kolor: Smoke Blue Pearl z fabrycznie zamontowanym bagażnikiem dachowym/relingami
MSRP: 43 910 $
Cena przed podatkami i opłatami: 40 725 $ (z chlapacami i blokadami kół zamontowanymi przez dealera)
OTD: 43 684 $
Finansowane na 1,9% przez Hondę i otrzymałem 8-letnią / 120 000 mil HondCare EW przez Hyannis z 100 $ udziału własnego za 1 313 $
Stan: VA
Dealer: Joyce Koons

Wykończenie: Sport-L
Kolor: Platinum White Pearl
Cena katalogowa: 44 920 $ + dodatki dealerskie (przyciemnianie szyb, ochrona drzwi, gwarancja na wgniecenia i wygląd)
Cena przed podatkami i opłatami: 41 280 $ (przyciemnianie szyb, ochrona drzwi i nie udało się zrezygnować z gwarancji na wygląd, która kosztuje 699 $)
Cena OTD: 44 331,44 $
Miasto, stan: Lewisville, TX
Dealer (jeśli to możliwe): AutoNation Honda

Wykończenie: Elite
Kolor: Smoke Blue Pearl
Cena przed TTL: 46 419 $ (bez dodatków)
Cena OTD: 50 355 $ (opłata dokumentacyjna IL + podatki TN)
Miasto, stan: Gurnee, IL
Dealer: Muller Honda of Gurnee

W końcu się udało:
Kolor: Smoke Blue Pearl z fabrycznie zamontowanym bagażnikiem dachowym/szynami
MSRP: 43 910 $
Cena przed TTL: 40 725 $ (z chlapacami i blokadami kół zamontowanymi przez dealera)
OTD: 43 684 $
Finansowane na 1,9% przez Hondę i otrzymałem 8-letnią / 120 000 mil HondCare EW przez Hyannis z 100 $ udziału własnego za 1313 $
Stan: VA
Dealer: Joyce Koons
Różnica między planem z zerowym udziałem własnym a planem z udziałem własnym w wysokości 100 $ wynosi około 100 $. Dlaczego więc nie zapłacić dodatkowo z góry i być w pełni ubezpieczonym? Bardziej pytanie z ciekawości niż sugestia.

Różnica między planem z zerowym udziałem własnym a planem z udziałem własnym w wysokości 100 $ wynosi około 100 $ lub więcej. Dlaczego więc nie zapłacić dodatkowo raz i być w pełni ubezpieczonym? Bardziej pytanie z ciekawości niż sugestia.
Obecna wartość pieniądza. 100 $ jest warte więcej teraz niż za 3 lata, zwłaszcza gdy mogę na tym zarobić około 4,5%. Ryzyko polega na tym, że mam nadzieję uniknąć wielu napraw w okresie gwarancyjnym.

• Like
Reactions: isituorme
Po pewnej pomocy od użytkowników tego wątku skończyłem z:

Kolor: Srebrny
Cena przed podatkami i opłatami: 40 019 $
Cena OTD: 41 821,12 $
Miasto, stan: Tysons Corner, Wirginia
Dealer: Ourisman Honda
Czy to było OTD pomniejszone o wymianę? Podatki i opłaty w Wirginii wynoszą zazwyczaj około 3000 $. Gratulacje z okazji nowego Odyseusza.

161 - 180 of 293 Posts