Honda Odyssey Forum banner

Problemy z rozładowywaniem akumulatora w Odyssey 2012

11K views 5 replies 4 participants last post by  parmm  
#1 ·
Cześć - mój Honda z 2012 roku wydaje się ostatnio mieć problem z rozładowywaniem się akumulatora. Zazwyczaj parkuję go w garażu na noc i zauważyłem, że akumulator był całkowicie rozładowany. Odpaliłem go z kabli rozruchowych i przejechałem 20 mil, zaparkowałem w garażu i zauważyłem, że akumulator był całkowicie rozładowany następnego ranka. Zabrałem go do mechanika, który nie zauważył żadnych problemów i mimo to wymienił akumulator. Pod koniec tygodnia i w sobotę wieczorem zauważyłem, że pojazd nie chciał się uruchomić i znowu musiałem go odpalić z kabli rozruchowych.

Czytałem na forum i natknąłem się na innych, którzy wydawali się mieć podobne problemy z Odyseją. Jednak nie było nic bardzo specyficznego dla Hondy z 2012 roku.

Zamierzałem zadzwonić jutro do mechanika i poprosić go o ponowne sprawdzenie pod kątem jakichkolwiek problemów. Wszelkie wskazówki dotyczące problemów, na które należy uważać, byłyby bardzo mile widziane.

Dzięki

Nag

#2 · (Edited)
Musiałem wymienić akumulator w moim 2011 wczesną zimą zeszłego roku. Po prostu nie trzymał już tak dobrze ładunku. Zdecydowałem, że lepiej go wymienić, zanim gdzieś mnie zostawi! Po wymianie nie miałem żadnych problemów. Nie sądzę, żeby Honda używała najlepszych akumulatorów!!! A ich system elektryczny to pożeracz energii z mniej niż odpowiednim akumulatorem OEM. Wymieniłem swój na mocniejszy akumulator.

#5 ·
Musiałem wymienić akumulator w moim wczesnym modelu z 2011 roku zeszłej zimy. Po prostu nie trzymał już tak dobrze ładunku. Zdecydowałem, że lepiej go wymienić, zanim zostawi mnie gdzieś na lodzie! Po wymianie nie miałem żadnych problemów. Nie sądzę, żeby Honda używała najlepszych akumulatorów!!! A ich system elektryczny to pożeracz energii z mniej niż odpowiednim akumulatorem OEM. Wymieniłem swój na akumulator o większej mocy.
Słyszałem, że elektryka w Odyssey jest pożeraczem energii. Czy to oznacza, że występuje stały pobór prądu z akumulatora, nawet gdy samochód stoi w garażu przez noc?

Czy też chodzi o to, że w samochodzie jest tak wiele urządzeń elektrycznych, zwłaszcza elektryczne drzwi przesuwne, tylna klapa, DVD itp., które szybko rozładowują akumulator?

#3 ·
A tak przy okazji, jak duże doświadczenie ma Państwa mechanik z Hondami Odyssey??? Czy jest on tylko ogólnym mechanikiem, czy specjalizuje się w Hondach? Podróżowałbym, gdybym mógł znaleźć dobrego mechanika Hondy!!!