Mam więc Odyseję z 2010 roku z przebiegiem 200 000 mil. Potrzebuje napraw o wartości około 2500 dolarów. Czy powinienem teraz ograniczyć straty i sprzedać, czy też naprawić starą damę i przejechać kolejne 50 000 mil?
Kiedy dostaliśmy naszego vana w zeszłym roku, porównywalne były sprzedawane za 10 000 dolarów w mojej okolicy (10 lat, 200 000 mil). Facet, od którego go dostałem, miał prawie nienaganną historię serwisową (mam folder o grubości około 1 ½" ze wszystkimi jego paragonami. I tak włożyłem w niego 6000 dolarów ponad to, ile był wart. IMO, prawie każdy pojazd za mniej niż 5000 dolarów dzisiaj byłby prawdopodobnie studnią bez dna, tylko po to, żeby doprowadzić go do punktu, w którym byłby niezawodny.Uh, jaki inny samochód można dostać za 2500 dolarów? Ponadto, jakie prace są potrzebne? 2500 dolarów to jak 3-4 miesięczna rata za samochód z jakąkolwiek gwarancją. W przypadku samochodów bez gwarancji, z definicji, nie ma gwarancji, że nie trzeba będzie wydać 2500 dolarów w ciągu 3-4 miesięcy. (A większość tańszych samochodów POTRZEBUJE jakiejś pracy, ponieważ w większości przypadków poprzedni właściciele nie wykonują żadnych czynności konserwacyjnych przed ich sprzedażą, a większość dealerów samochodowych i tak nie robi zbyt wiele dla swoich tańszych samochodów)
Można by argumentować, że jeśli jeździsz dłużej niż 3-4 miesiące, to jest to zysk netto, prawda?
Cóż, jeśli szukasz nowej, błyszczącej zabawki... znasz odpowiedź.Zatem mam Odyseję z 2010 roku z przebiegiem 200 000 mil. Potrzebuje około 2500 dolarów naprawy. Czy powinienem teraz ograniczyć straty i sprzedać, czy naprawić starą damę i przejechać kolejne 50 000 mil?
Jesteś pewien? Modele z 2007 roku nie mają przedniego zaworu rozrządu VCM. Tylko silniki VCM-2 mają to, a dla Odysei było to 08-17.Uszczelki solenoidu VTEC, alternator (z powodu wycieku oleju z solenoidu VTEC)
Była o tym dyskusja kilka dni temu. To mylący marketing Hondy. Silnik jest oznaczony jako i-VTEC ze względu na VCM, a nie dlatego, że ma tradycyjny VTEC.![]()
2007 Honda Odyssey Specifications
2007 Honda Odyssey Specifications 2007 Honda Odyssey LX EX EX-L Touring ENGINE Type: Aluminum-Alloy V-6 X X X X Displace...hondanews.com
Czy źle czytam tę tabelę? Wykończenie EX-L z 2007 roku ma VTEC i VCM. Ten zawór, o którym wspomniałeś, wyciekł olej i dostał się do mojego alternatora, co ostatecznie go zabiło. Mój mechanik pokazał mi, że był nim przesiąknięty.
Naprawiłbym to... Miałem ten sam problem... więc powiedziałem mojemu listonoszowi... ponieważ dostarcza pocztę do wszystkich starszych ludzi z samochodami o niskim przebiegu, że potrzebuję takiego, a on mi pomógł... z Hondą CRV 2012 z 20 tys. km... za 8 tys. dolarówMam więc Odyseję z 2010 roku z przebiegiem 200 000 mil. Potrzebuje około 2500 dolarów naprawy. Czy powinienem teraz ograniczyć straty i sprzedać, czy naprawić starą damę i przejechać kolejne 50 000 mil?