Więc przecieki sugerują, że Sienna będzie hybrydą i tylko hybrydą w 2021 roku.
www.motor1.com
Uwielbiam moją Odyseję, była zdecydowanym zwycięzcą w zakresie dynamiki jazdy podczas zakupów w 2013 roku. Wiele lat wygodnego transportu rodzinnego, bardzo zadowolony. Ostatnio odbyłem podróż z kilkoma facetami w mieście i kraju przyjaciela, co minutę przypominało mi, że dokonałem właściwego wyboru. Nie jestem pewien, czy trzeci rząd siedzeń T&C był nawet poziomy na boki... brutalny dla pleców. Ale do roku modelowego 2021 nasza Ody będzie miała 10 lat, więc myślę o tym, czego możemy chcieć. Przebieg w jeździe miejskiej jest oczywiście wyjątkowy dla hybryd, co muszę założyć, dlaczego większość taksówek w moim mieście (i wielu miastach) to teraz Priusy. Problemy mechaniczne 4. generacji Odysei sprawiają również, że zastanawiam się, czy Honda w ogóle zbliża się do Toyoty pod względem niezawodności. Z drugiej strony hybrydy są drogie w naprawie, a zaprzyjaźniony mechanik, który niedawno kupił Priusa, powiedział, że nawet on musiałby zabrać go do dealera, jeśli wystąpią problemy z akumulatorem. Jednak technologia hybrydowa Toyoty ma ponad 20 lat i jest sprawdzona i bardzo niezawodna, a także podnoszą gwarancję na akumulator do 10 lat (z 8) dla wszystkich modeli z 2020 roku i nowszych. I wreszcie czynnik AWD, bardzo atrakcyjny tutaj, w zimach na preriach z wycieczkami w góry. Jeśli chodzi o wygląd, osobiste preferencje, uważam, że obecne Sienny wyglądają brzydko (szczególnie z profilu), nieco mniej ładnie w środku i z nieco mniej wygodnymi (ale wciąż dobrymi) siedzeniami. Ale jest również prawdopodobne, że rok 2021 przyniesie przeprojektowanie (ostatnie było w 2011 roku), więc może sprawy się poprawią. Ostatnie modele Highlandera i Camry są moim zdaniem znacznymi ulepszeniami wizualnymi, chociaż wydają się kopiować wygląd drugiej generacji Mazdy (szczególnie Highlandera). Muszę założyć, że Odyseja nadal będzie jeździć lepiej, ale co o tym myślicie?

Leaked: Next-Generation 2021 Toyota Sienna To Go All-Hybrid
The all-new 2021 Toyota Sienna will only be available with a gas-electric hybrid powertrain, according to a leak from a dealer meeting.