Honda Odyssey Forum banner
1 - 6 of 6 Posts

dishe

· Registered
66 Posts
Discussion starter · #1 ·
Próbuję podłączyć konsolę rozrywki do mojego '10 EX-L i chciałbym uniknąć widocznych kabli na stałe biegnących w górę tylnego podłokietnika i do wejść RCA. Widziałem film, który pokazuje, jak można usunąć cały tylny plastik (od tyłu koła zapasowego do drzwi przesuwnych po stronie kierowcy), co obejmuje obszar wejścia A/V, ale wydaje się to być strasznie dużo plastiku i klipsów do usunięcia i śledzenia. Chcę tylko dostać się pod ten zespół, aby móc wywiercić mały otwór i/lub przeciągnąć kable w dół, aby wyszły przy dywanie i do mojego systemu gier.
Wygląda na to, że to osobny kawałek plastiku, ale nie wydawał się natychmiast wyskakiwać, gdy go dotykałem, i nie chcę zbytnio próbować i go pęknąć, jeśli tak naprawdę się nie rozdzieli!

Jeśli dobrze pamiętam, niektóre z tych elementów są praktycznie zgrzane na stałe. Myślę, że jedyną opcją jest ściągnięcie panelu, przynajmniej z jednej strony. To wcale nie jest straszne, plastikowa nakrętka z tyłu, odpiąć pas bezpieczeństwa i myślę, że reszta to tylko zatrzaski. Na filmie poniżej Eric O pokazuje, jak usunąć stronę pasażera w około trzy minuty. Druga strona jest podobna, z wyjątkiem obszaru dostępu do podnośnika.

Osobiście wymieniłem listwy wewnętrzne w Ody 2. generacji i nie było to zbyt trudne, a 3. generacja nie wygląda tak bardzo inaczej. Jest kilka śrub, o których trzeba pamiętać i po prostu spójrz na wewnętrzną stronę panelu, zanim go złożysz, aby upewnić się, że żadne klipsy nie zaginęły/nie zostały w blasze. Zdecydowanie polecam mieć wiertarkę pod ręką (doświadczyłem zardzewiałej śruby w ody na złomowisku, z którego wyciągnąłem panel i musiałem ją wywiercić), a także klucz do śrub pasów bezpieczeństwa, ponieważ mają na nich Loctite i upewnij się, że zostały ponownie dokręcone, a Loctite prawdopodobnie będzie w porządku bez ponownej aplikacji. Podsumowując, jest to dość łatwa praca do zrobienia samemu, zwłaszcza z powyższym filmem.

Powodzenia!

Jeśli dobrze pamiętam, niektóre z tych elementów są praktycznie zgrzane z tworzywa sztucznego. Myślę, że jedyną opcją jest ściągnięcie panelu, przynajmniej z jednej strony. To wcale nie jest straszne, plastikowa nakrętka z tyłu, usunięcie pasa bezpieczeństwa i myślę, że reszta to tylko zatrzaski. Na poniższym filmie Eric O pokazuje, jak usunąć stronę pasażera w około trzy minuty. Druga strona jest podobna, z wyjątkiem obszaru dostępu do podnośnika.

Jeśli jest podobny do 2. generacji, co prawdopodobnie jest, to założę się, że porty rca są po prostu wpięte wraz z kilkoma śrubami

Wchodzę tutaj w filmie, który nakręciłem o wymianie kabla otwierającego automatyczne drzwi. Być może uda ci się obejść bez zdejmowania całego wewnętrznego panelu, jeśli usuniesz koło zapasowe. Jest tam szczelina, w którą możesz sięgnąć za ten obszar, ale możesz nie być w stanie włożyć tam ręki bez poluzowania co najmniej tyłu panelu.

Sięgnąłem tam w moim filmie, aby odłączyć te kable przed zdjęciem całego panelu. Zacznij oglądać o 7:50:

https://youtu.be/P6IDuQc2fLs?t=7m50s

Dzięki za film. Musiałem uzyskać dostęp do gniazd RCA, ponieważ jedna strona była uszkodzona. Możesz wyjąć cały zespół A/V stamtąd, gdy zdejmujesz panel. Musisz go prawie całkowicie zdjąć, aby uzyskać miejsce. W moim przypadku miałem nadzieję wymienić wadliwe lewe gniazdo RCA. Kiedy je wyjąłem, okazało się, że jest to zintegrowana jednostka, której tak naprawdę nie można rozwiązać problemów. Wymiana z Hondy kosztowała 318 dolarów, więc włożyłem ogon między nogi i zapiąłem wszystko z powrotem. Planowałem użyć wejść audio RCA z tanim akcesorium Bluetooth, które kupiłem na Amazon, które umożliwiało strumieniowanie muzyki przez Bluetooth z telefonów. Mogę wybrać jedną z droższych wersji, które łączą się z jednostką centralną i również integrują zestaw głośnomówiący. W każdym razie, jeszcze raz dziękuję i mam nadzieję, że moje doświadczenie pomoże następnemu facetowi.

1 - 6 of 6 Posts