Honda Odyssey Forum banner
1 - 9 of 9 Posts

mikevio

· Registered
1 Posts
Discussion starter · #1 ·
Cześć,

mam Hondę Odyssey z 2006 roku z automatycznymi oknami, zamkami drzwi i elektrycznymi drzwiami przesuwnymi. Główny przełącznik szyb w lewym panelu drzwi przestał działać. Szyba otwierała się tylko od strony kierowcy i klikała dla wszystkich pozostałych. Zgodnie z wcześniejszymi postami, wymieniłem główny moduł przełącznika szyb w lewym panelu drzwi. Wszystkie szyby działają teraz świetnie z panelu/przełącznika.

Moduł przełącznika, który kupiłem, to 35750-SDA-HO7 (Accord), ale był reklamowany jako kompatybilny z 35750-SHJ-A22 (zastąpiony teraz przez 35750-SHJ-306).

Zgodnie z instrukcjami, wymieniłem moduł odbiornika, aby pilot FOB komunikował się poprawnie. Po zakończeniu udało mi się zaprogramować piloty FOB, aby obsługiwały zamki drzwi i automatycznie otwierały okna (przytrzymując przycisk blokady drzwi). Czego nie mogę zaprogramować, to drzwi przesuwnych ani przycisku paniki z pilota FOB. Podsumowując, część działa poprawnie i komunikuje się z pilotem FOB, z wyjątkiem drzwi przesuwnych i przycisku paniki. Pytanie: Czy istnieje unikalny program dla przełącznika drzwi przesuwnych FOB i przełącznika paniki, czy też część, którą kupiłem, po prostu nie jest w pełni kompatybilna z modelem Odyssey?

Dziękuję!
Mike

Cześć,

Mam Hondę Odyssey z 2006 roku z automatycznymi oknami, zamkami drzwi i przesuwanymi drzwiami z napędem. Przełącznik główny szyb w lewym panelu drzwi uległ awarii. Szyba otwierała się tylko od strony kierowcy i klikała dla reszty. Zgodnie z wcześniejszymi postami, wymieniłem moduł przełącznika głównego szyb w lewym panelu drzwi. Okna działają teraz świetnie z panelu/przełącznika.

Moduł przełącznika, który kupiłem, to 35750-SDA-HO7 (Accord), ale był reklamowany jako kompatybilny z 35750-SHJ-A22 (zastąpiony teraz przez 35750-SHJ-306)

Zgodnie z instrukcją wymieniłem moduł odbiornika, aby pilot FOB komunikował się poprawnie. Po zakończeniu udało mi się zaprogramować piloty FOB, aby obsługiwały zamki drzwi i automatycznie otwierały okna (przytrzymując przycisk blokady drzwi). Czego nie mogę zaprogramować, to zasilanie drzwi przesuwnych lub przycisk paniki z pilota FOB. Podsumowując, część działa poprawnie i komunikuje się z pilotem FOB z wyjątkiem przesuwnych drzwi i przycisku paniki. Pytanie: Czy istnieje unikalny program dla przełącznika drzwi przesuwnych FOB i przełącznika paniki, czy też część, którą kupiłem, po prostu nie jest w pełni kompatybilna z Odyssey?

Dziękuję!
Mike
Programowanie pilota odbywa się dla każdego pilota, a nie dla funkcji lub przycisku. Innymi słowy, po zaprogramowaniu pilota, wszystkie obsługiwane funkcje na nim są również zaprogramowane. Myślę, że odbiornik Accord mógł być kompatybilny z pilotem Odyssey dla wszystkich funkcji, które obsługuje, ale ponieważ Accord oczywiście nie ma funkcjonalności przesuwnych drzwi, może jej nie być w odbiorniku.

Mogę zapytać, dlaczego wymieniłeś moduł przełącznika szyb na moduł Accord, zamiast na odpowiedni dla Odyssey?? Zwłaszcza, że ​​potem musiałeś również nabyć i wymienić moduł odbiornika??? Wydaje się, że koszt 2 części Accord w najlepszym razie powinien być równy 1 odpowiedniej części Odyssey. :huh:

Czy włącznik drzwi przesuwnych jest włączony? :unsure:
I witamy w OdyClub!

1 - 9 of 9 Posts