Honda Odyssey Forum banner

skórzane wnętrze i psy

7.3K views 7 replies 7 participants last post by  tl01  
#1 ·
Nigdy nie miałem skórzanej tapicerki, a w niedalekiej przyszłości planuję zakup Odysei. Chciałem tylko wiedzieć, czy skórzana tapicerka jest odpowiednia dla psów. Moim głównym zmartwieniem jest to, że psie pazury przebiją dziury w skórze. Czy to problem? Doceniam odpowiedzi!

#2 · (Edited)
Jeden z moich dwóch psów waży około 30 funtów i ma dość długie pazury, mimo że staram się je regularnie obcinać. Wiele razy wskakiwał na siedzenia i nie zauważyłem żadnych problemów, rozdarć, zadrapań, przebić. Mój większy pies o wadze 60 funtów od czasu do czasu kładzie przednie łapy na siedzeniach, ale nadal nie zauważyłem żadnych problemów.

W 99% przypadków, gdy są w vanie, przypinam ich smycze do zatrzasku pod tylną klapą. W ten sposób wciąż mogą się poruszać, siedzieć lub leżeć, ale nie mogą wskakiwać na siedzenia ani wystawiać głów przez okna.

Największym problemem jest brud. Moje wnętrze ma kolor beżowy i mogę wam powiedzieć, że utrzymanie skóry w czystości nawet przy normalnym użytkowaniu jest wystarczająco trudne, a dodanie psów wymaga jeszcze więcej wysiłku, aby wyglądała przyzwoicie. Ogólnie rzecz biorąc, powiedziałbym jednak, że dzieci są o wiele bardziej uciążliwe dla skóry niż psy.

#3 ·
W przypadku KAŻDEGO skórzanego wnętrza, trikiem na zachowanie nowego wyglądu jest czyszczenie i konserwacja. Używam tylko Leatherique i uzyskałem niesamowite rezultaty. Nawet w poprzednim samochodzie, który posiadałem i do którego kupiłem używane skórzane siedzenia, tylna kanapa była dosłownie twarda jak skała po wcześniejszym zalaniu wodą. Leatherique był jedynym produktem, który zmiękczył skórę i sprawił, że znów wyglądała jak nowa.

#5 ·
Dla KAŻDEGO skórzanego wnętrza, trikiem, aby wyglądało jak nowe, jest czyszczenie i konserwacja. Używam tylko Leatherique i miałem niesamowite rezultaty. Nawet w poprzednim samochodzie, który posiadałem i do którego kupiłem używane skórzane siedzenia, tylna kanapa była dosłownie twarda jak skała po wcześniejszym zamoczeniu w wodzie. Leatherique był jedynym produktem, który zmiękczył skórę i sprawił, że znów wyglądała jak nowa. Home Page | Leatherique Restoration Products
Leatherique to fantastyczny produkt. Używam go we wszystkich moich samochodach od lat. Działa zgodnie z reklamą.

Odpowiadając na pierwotne pytanie OP... mamy 70-funtowego samca buldoga angielskiego. Zawsze jest w klatce w samochodzie (dla jego dobra i naszego, nie chciałbyś, żeby ten duży worek mięśni latał po samochodzie podczas wypadku), ale nigdy nie mieliśmy problemu z wchodzeniem i wychodzeniem z tego vana lub innych naszych samochodów. Jeśli już, to uważamy, że skóra jest łatwiejsza w utrzymaniu (wycieranie śliny itp.) niż tkanina.

#7 ·
Moja rekomendacja to zakup pokrowców na siedzenia w 2. i 3. rzędzie. Mając 2 dzieci poniżej 7 roku życia, było to pierwsze akcesorium, które kupiłem do mojego '12 TE i '09 Pilot Touring mojej żony. Zwróci się to już za pierwszym razem, gdy coś na nie rozlejesz. Są wykonane z materiału podobnego do pianki neoprenowej, który można łatwo wytrzeć i w razie potrzeby prać w pralce. Połącz je z zestawem wkładek podłogowych Weathertech i powinieneś być gotowy.

#8 ·
Czy zamierzasz używać trzeciego rzędu dla ludzi? Jeśli nie, to dostanę coś takiego... https://m.facebook.com/USTrunkLiners?id=164046853647497&_rdr Ich strona internetowa nie działa w tej chwili... Więc dałem link do ich strony na Facebooku. Miałem jeden dla mojego wózka itp... Ale one są naprawdę dla psów. To było wspaniałe!