Honda Odyssey Forum banner

Potrzebuję opinii na temat skóry vs. materiału

4.1K views 16 replies 13 participants last post by  06OCEANMIST  
#1 ·
Jutro wybieram się do salonu, żeby obejrzeć EX-L. Jeździłem już EX w tkaninie i bardzo mi się podobało, ale mam 9-miesięczne dziecko i w drodze jest nowe dziecko (dużo mleka modyfikowanego dostanie się na siedzenia). Czy ktoś może podzielić się opiniami na temat skóry Hondy? Czy jest trwała? Skóra Toyoty wydaje się naprawdę tania i cienka, więc nie mam pojęcia, czy skóra Hondy jest lepsza. A co z tkaniną? Czy ktoś z małymi dziećmi chciałby wyrazić swoją opinię? Z góry dziękuję za wszelkie uwagi.

Jim

#2 ·
Mam swojego EX-L dopiero od nieco ponad miesiąca, ale wydaje mi się całkiem wytrzymały. Dla nas nie było innej opcji, ponieważ chcieliśmy szyberdach, DVD i system nawigacji. Poza tym po prostu lubię skórę.

Mogę to porównać tylko ze skórzanymi Fordami i Chevym, które posiadaliśmy, ale skóra jest DUŻO ładniejsza i bardziej pluszowa, IMO. Przed podjęciem decyzji o Ody testowaliśmy Dodge Grand Caravan ze skórą i skóra w Ody też była ładniejsza.

#3 ·
Zapomniałem dodać ... mamy 18-miesięcznego syna i to był kolejny powód wyboru skóry. Zazwyczaj nie pozwalamy mu jeść w samochodzie (my też tam nie jemy, ale to głównie mój pojazd i robię krótkie zakupy lub załatwiam sprawy), ale w ciągu najbliższych dwóch miesięcy będziemy trochę podróżować, więc to nieuniknione.

#4 ·
Sam zdecydowałem się na skórę. Za dodatkowe $$$ dostajesz o wiele więcej udogodnień w vanie. Kupiłem EX-L, bez fabrycznego res i nav. Dodałem RES do vana za 1/3 tego, co kosztowałoby z fabryki i mogę również odtwarzać mp3.

Wspólne, podgrzewane fotele, szyberdach, ivtec itp. To całkiem dobra wartość.

Tom

#5 ·
W porównaniu do Lexusa lub Audi, to dość tania skóra. Ale wygląda/wydaje się dość trwała, co wydaje się tym, czego byś chciał w minivanie. Mamy 8-miesięczne i 3-letnie dziecko i jeszcze nie mieliśmy ani jednego bałaganu od dzieci. Rozlałem herbatę po całym przednim siedzeniu (i kierownicy, podłodze, konsoli itp.) i dobrze się wyczyściło. Nie obchodzę się z pojazdami zbyt delikatnie i zawsze uważałem, że skóra jest najlepszym rozwiązaniem dla trwałości.

#6 ·
Skóra w Ody świetnie sprawdza się przy czyszczeniu rozlanych płynów.

#7 ·
Chociaż początkowo walczyłem o skórę, jestem bardzo zadowolony z decyzji mojej żony, aby wybrać materiał.

1) Mieliśmy Saaba z 2001 roku, w którym skóra zaczęła już wykazywać oznaki zużycia (prawdopodobnie należało ją częściej konserwować).
2) Materiałowe siedzenia są tak samo twarde jak skórzane i się po nich nie ślizgasz (odczułem odwrotność podczas jazdy Toyotą; materiałowe siedzenia były zbyt miękkie).
3) Nie jemy ani nie pijemy w samochodzie, poza wodą. Dotyczy to również mojego 16-miesięcznego dziecka.
4) Nie mogłem uzasadnić (choć próbowałem) dodatkowych pieniędzy, skoro nie obchodzi mnie szyberdach i inne dodatki, które są w EXL. Nienawidzę jednak kierownicy w EX.

Skorzystałem z rady innych osób na tej stronie, aby zabezpieczyć materiał Scotch Gardem.

#8 ·
Mam dwoje dzieci: jedno ma prawie 3 lata, a drugie prawie 6 miesięcy. Kupiłem vana tuż po tym, jak moja najstarsza skończyła 2 lata. Je ona przekąski i pije wodę/herbatę/mleko w vanie i wciąż jestem bardzo zadowolony z materiału. Pod każdy fotelik dziecka wkładam ręcznik, aby chronić siedzenia przed rozlaniem i nie miałem żadnych problemów. Zdecydowanie kupiłbym ponownie materiałowe siedzenia. Zawsze można kupić pokrowce na siedzenia, jeśli chcesz.

#9 ·
Moje dzieci mają 3 lata, a drugie prawie 2. Miały kubek niekapek, z którego wyciekło mleko w naszym poprzednim samochodzie z materiałowym wnętrzem. Nie wiedzieliśmy, że się rozlało, dopóki samochód naprawdę nie zaczął śmierdzieć zgnilizną mleka. Reasumując, bardzo trudno było pozbyć się zapachu z materiałowych siedzeń. Skóra to oczywisty wybór, gdy ma się dzieci, jeśli nie przeszkadza Ci wydać trochę więcej pieniędzy, ponieważ w przypadku Odyessey, gdy kupujesz EX-L vs EX Cloth, płacisz nie tylko za skórę, ale także za ulepszony silnik i szyberdach itp. W wielu przypadkach, jeśli kupisz EX cloth Ody, nadal możesz mieć zamontowaną skórę z rynku wtórnego, a u mojego dealera skóra z rynku wtórnego pachnie lepiej, wygląda niezwykle ładnie i ma dłuższą gwarancję. Tylko do wiadomości.

Kup skórę, większość rzeczy dobrze się czyści.

#11 ·
Fantastyczny dla dzieci... świetny dla wygody... i dobrze pachnie. Mogę wam powiedzieć, że 04 ma całkiem ładną skórę. Chyba że jakaś stara chora krowa jest używana w 05... przypuszczałbym, że jest tak samo dobra

#12 ·
Mam prawie 18-miesięczne dziecko i psa, mamy naszego Touring od nieco ponad miesiąca. To nasz pierwszy samochód ze skórzanymi siedzeniami i uwielbiam je! Rozlane płyny bardzo łatwo się wycierają. Myślę, że siedzenia są również bardzo wygodne. Zdecydowanie polecam skórę, jeśli możesz sobie na nią pozwolić!

#13 ·
To znowu ten temat.

Podobnie jak wszystko inne, co możesz dodać do swojego vana (res, navi, szyberdach itp.), skóra jest oczywiście ładniejsza. Najważniejsze jest to, czy chcesz za to dodatkowo zapłacić. IMHO, skóra jest ładna, ale niekonieczna. Jeśli chcesz wydać pieniądze, zrób to.

Mam 3-latka i 5-miesięczne dziecko i jesteśmy całkiem zadowoleni z naszych materiałowych siedzeń. To znaczy, i tak nie siedzą dokładnie na siedzeniach, ponieważ muszą być w fotelikach samochodowych. Ponadto nie pozwalamy im jeść w samochodzie, poza piciem wody.

#15 ·
hirschaj said:
Dzięki za wkład wszystkich. Po obejrzeniu i dotknięciu skóry zdecydowałem się na Sage Brush Pearl/Olive EX-L.
Brzmi jak świetne połączenie! Mam nadzieję, że Ty i Twoja rodzina pokochacie nowy nabytek!!!

#16 ·
hirschaj said:
Dzięki za wkład wszystkich. Po pójściu zobaczyć i poczuć skórę, zdecydowałem się na Sage Brush Pearl/Olive EX-L.
Gratulacje z okazji nowego ody i powodzenia z nim. Zawsze byłem zwolennikiem siedzeń z tkaniny po tym, jak raz miałem skórę wiele lat temu. Zimą było za zimno. Ale teraz są podgrzewane siedzenia zarówno w moim GMC, jak i w moim ody, więc problem został rozwiązany. ;)

#17 ·
Zdecydowanie wybierz skórę. Dużo trwalsza i wygodniejsza niż materiał. I bardzo łatwo zetrzeć formułę.:D