Honda Odyssey Forum banner

Wyciek Ody?

3.1K views 11 replies 8 participants last post by  Atchie  
#1 ·
Zauważyłem, że kiedy moja żona wyjeżdża, na podłodze garażu pojawia się mokra plama z naszego 06 ody ex-l. Wygląda jak woda i nie ma zapachu. Nie mamy włączonej klimatyzacji, więc to nie może być przyczyną. Czy ktoś to zauważył lub wie, co może być przyczyną?

#2 ·
Czy na wyświetlaczu klimatyzacji jest wskazanie „AC OFF”? Jeśli nie, klimatyzacja jest włączona, a automatyczna klimatyzacja uruchamia sprężarkę, co powoduje kondensację. Jest kilka wątków na ten temat, jeśli przeszukasz forum, jednym z nich jest „Właściciele Touring są OKRADANI!!!

A teraz, jeśli masz „AC OFF”:confused:

#7 ·
Podsumowanie:

Sprowadza się to do tego, że klimatyzacja kontroluje klimat, a nie kontrolę MPG.

Zgadzam się, że powinno to działać inaczej, ale gdyby działało tak, jak chcesz/oczekujesz, ktoś inny skarżyłby się, że nie działa tak, jak teraz.
:heh:

#10 ·
Odpowiedź brzmi...

Cóż, miło widzieć, że wszyscy się dogadujemy, LOL!

Istnieją dwa (właściwie 3) możliwe powody mokrej plamy na podłodze:

Po pierwsze, klimatyzacja jest włączona, mimo że jej nie wybrałeś. Przedni system włącza się po prostu po włączeniu wentylatora, mimo że nie wybierasz opcji auto, jak omówiono i odniesiono się do tego w pierwszej odpowiedzi. Udowodnij to sam poprzez testowanie i przeszukiwanie tego forum. Tylny system może być zazdrosny, tzn. działać w ten sam sposób, kto wie, jakie zło czai się w umysłach inżynierów Hondy? Najprawdopodobniej jest to wilgoć resztkowa po ostatnim użyciu, która kapie z powodu zmian temperatury, przez noc itp. Jestem prawie pewien, że to woda, jak w kondensacji, nieszkodliwa kropla.

Po drugie, może to nie pochodzić wcale z Ody, ale od pasażerów. Upewnij się, że wszyscy korzystają z łazienki przed wyjazdem i skontaktuj się z lekarzem, jeśli to się utrzymuje.

Powód 3, którego nie mogę wspomnieć, ale odnosi się do czegoś, co kończy się na x. Jeśli to jest przyczyną, istnieje cała gama płatnych stron internetowych, aby się tym pochwalić, LOL.

P.S. - Wszyscy tutaj, studenci pierwszego roku, juniorzy, seniorzy, absolwenci, duchy, inżynierowie, technicy, właściciele wszystkich kształtów i poziomów wykończenia przychodzą, aby zobaczyć, uczyć się, dzielić i tak, nawet wrzucić swoje czasami mądre grosze, w tym ja. Proszę to zrozumieć i spróbować cieszyć się tym samym. Dziesiątki pytań takich jak Twoje są odpowiadane każdego dnia i wszyscy odchodzimy szczęśliwsi i mądrzejsi jako właściciele Ody. Polecam rozpocząć każde zapytanie od dobrego wyszukiwania, ponieważ większość problemów nie jest nowa. To miejsce ma bogactwo wiedzy do Twojej dyspozycji. Bawmy się i grajmy razem miło, wszystko inne umniejsza intencji Odyclub.

Na zdrowie!
:cheers:

#12 ·
egads said:
Chodzi mi o to, że jeśli chcesz mieć kontrolę nad klimatyzacją, kup LX. Modele EX i wyższe nie są przyjazne dla osób lubiących kontrolę. Ustaw temperaturę i jedź. To luksusowy samochód.
No weź...to nie jest luksusowy samochód :rolleyes: . Bardzo ładny van, ale nie luksusowy samochód. Ponadto, pochodząc z So. Cal, pomyślałbym, że nie musisz ciągle włączać "klimatyzowanego" powietrza. Lubię świeże powietrze i nie ma to nic wspólnego z byciem skąpym;)