Honda Odyssey Forum banner

Pennzoil 0W-20 Pełny syntetyk z Walmart

1 reading
15K views 81 replies 25 participants last post by  kitol  
#1 · (Edited)
Przy przebiegu 98 000 mil, zbliża się czas wymiany oleju. Zmieniłem go na Pennzoil Platinum, w pełni syntetyczny, który dobrze się sprawdził. Walmart ma w sprzedaży Pennzoil w pełni syntetyczny i ma takie same zatwierdzenie i specyfikacje API, ale to nie jest Platinum. Instrukcja Hondy mówi, aby używać dowolnego oleju 0w-20 z certyfikatem API. Kiedy spuszczam i napełniam, część zmiesza się z olejem pozostałym w silniku.

Jako oszczędny właściciel, chętnie wydam 15 dolarów więcej na olej, jeśli pomoże to w żywotności silnika, ale nie chcę płacić ani grosza więcej za marki lub etykiety, które nie przynoszą żadnych korzyści. Czy ma znaczenie, czy to Platinum, czy nie? I czy mogę wymieniać olej syntetyczny, niesyntetyczny lub mieszankę różnych marek w zależności od tego, co jest w sprzedaży?

#2 ·
Pod koniec dnia wszystko będzie dobrze, nawet z tańszymi olejami. Podobnie jak w przypadku baterii, tylko kilka różnych firm faktycznie produkuje olej.

Nie ma konwencjonalnego 0W-20. Po prostu użyj syntetycznego i wszystko będzie dobrze.

owns 2006 Honda Odyssey EX
#3 ·
Analiza oleju Blackstone zrobiła podcast w zeszłym roku, w którym przeanalizowali setki tysięcy próbek oleju, nie zauważyli ŻADNEJ korzyści ze stosowania olejów syntetycznych w porównaniu z mieszankami o klasie SP.
Nawet drogie oleje, nie z półki, nie wypadały lepiej.

#7 ·
Analiza oleju Blackstone zrobiła podcast w zeszłym roku, w którym przeanalizowali setki tysięcy próbek oleju, nie zauważyli żadnych korzyści ze stosowania olejów syntetycznych w porównaniu z mieszankami o klasie SP.
Nawet drogie oleje, nie z półki, nie wypadły lepiej.
Problem w tym, że UOA nie mówi ci pewnych rzeczy. Mówią ci tylko o składzie zużytego oleju i metali/zanieczyszczeń w oleju.

#4 ·
Przy 98 tys. milach przebiegu zbliża się czas wymiany oleju. Zmieniłem go na pełny syntetyk Pennzoil Platinum, który dobrze się sprawdził. Walmart ma w sprzedaży pełny syntetyk Pennzoil i ma on takie same aprobaty i specyfikacje API, ale nie jest Platinum. Instrukcja Hondy mówi, aby używać dowolnego oleju 0w-20 z certyfikatem API. Kiedy spuszczam i uzupełniam, część zmiesza się z olejem pozostałym w silniku.

Jako oszczędny właściciel z przyjemnością wydam 15 dolarów więcej na olej, jeśli pomoże to w żywotności silnika, ale nie chcę płacić ani grosza więcej za marki lub etykiety bez realnych korzyści. Czy ma znaczenie, czy to Platinum, czy nie? I czy mogę wymieniać olej syntetyczny, niesyntetyczny lub mieszankę różnych marek w zależności od tego, co jest w sprzedaży?
98 tys. mil na oryginalnym oleju?
to oszczędność... Powiedziałbym, że nadszedł czas!

:ROFLMAO:

Żarty na bok, jeśli chcesz obniżyć koszty, syntetyk supertech w walmart jest bardzo dobrym olejem i najtańszym na rynku.
Używam syntetycznego oleju penzoil platinum z walmart.

#9 ·
syntetyk supertech w walmart jest bardzo dobrym olejem i najtańszym na rynku.
Niestety, przynajmniej w moim regionie kraju, konwencjonalne, syntetyczne mieszanki i pełne syntetyczne oleje Supertech zostały przecenione za niewiarygodne ceny - jak 5-kwartowy pojemnik pełnego syntetyku za 14 dolarów - i wyprzedane jak świeże bułeczki i/lub usunięte z półek. (SuperTech "ADVANCED full synthetic" jest nadal dostępny, ale ponieważ kosztuje 27 dolarów za 5-kwartowy pojemnik, istnieją inne tańsze opcje.)
Najwyraźniej olej SuperTech odchodzi, aby zostać zastąpionym olejem marki Quaker State, który będzie tańszy niż ich regularna oferta. (Dostałem to od pani przy kasie, więc potraktuj to z przymrużeniem oka.)

#5 ·
Kiedy kupowałem dużo oleju do mojego żarłocznego na olej Accorda, kupiłem Quaker State 5W-20 w Walmart. Dość tanio i zrobiło robotę odpowiednio.

Rozważałem przejście na Costco 5W-20 i byłem gotowy zamówić 10 kwart, ale coś mi powiedziało, żebym tego nie robił... potem kilka dni później samochód został skasowany. Intuicja wygrywa :ROFLMAO:

#15 ·
Olej Supertech firmy Walmart to ciekawy przypadek dobrze działającego oleju, który nie jest produkowany przez jedną ze znanych marek. Powodem jest to, że olej Supertech jest produkowany przez Warren Oil Company International, ale także ExxonMobil i Pennzoil.

24 września 2021

Zobacz, co robi szybkie wyszukiwanie w Google...

#16 ·
Przy przebiegu 98 000 mil zbliża się czas wymiany oleju. Zmieniłem go na Pennzoil Platinum pełny syntetyk, który dobrze się sprawdził. Walmart ma w sprzedaży Pennzoil pełny syntetyk i ma takie same zatwierdzenia i specyfikacje API, ale nie jest Platinum. Instrukcja Hondy mówi, aby używać dowolnego oleju 0w-20 z certyfikatem API. Kiedy spuszczam i uzupełniam, część zmiesza się z olejem pozostałym w silniku.

Jako oszczędny właściciel, z przyjemnością wydam 15 dolarów więcej na olej, jeśli pomoże to w żywotności silnika, ale nie chcę płacić ani grosza więcej za marki lub etykiety bez realnych korzyści. Czy ma znaczenie, czy to Platinum, czy nie? I czy mogę zmieniać olej syntetyczny, niesyntetyczny lub mieszankę różnych marek w zależności od tego, co jest w sprzedaży?
W twojej wspaniałej maszynie użyłbym tylko
Mobil 1 Extended Performance High Mileage 0W-20; 5QT,

na razie, sprawdź za 6 miesięcy, aby zobaczyć, czy moja rekomendacja, b. o. bobisoilguy wyniki testów, dzięki!
[there's rebates]

ps używam tylko filtra mobil 1 110a ze względu na wyniki testów, również wymieniłem go dzisiaj, po 18 000 milach!

#68 ·
Na twojej wspaniałej maszynie użyłbym tylko

na razie, sprawdź za 6 miesięcy, aby zobaczyć, czy moja rekomendacja, wyniki testów b. o. bobisoilguy, dzięki! [są rabaty]

ps używam tylko filtra mobil 1 110a ze względu na wyniki testów, również zmieniłem go dzisiaj, po 18 tys. milach!
Na twojej wspaniałej maszynie użyłbym tylko

na razie, sprawdź za 6 miesięcy, aby zobaczyć, czy moja rekomendacja, wyniki testów b. o. bobisoilguy, dzięki! [są rabaty]

ps używam tylko filtra mobil 1 110a ze względu na wyniki testów, również zmieniłem go dzisiaj, po 18 tys. milach!
Używam również tylko Mobil1 w pełni syntetycznego extended performance (15k lub 20k) tylko we wszystkich moich Hondach. Moja roczna jazda wynosi od 6 do 8 tys., ale wymieniałem olej/filtr co 8-12 miesięcy, niezależnie od przebiegu. Jest taniej w Walmart, a nawet dostaję rabat od czasu do czasu i obniżam cenę specjalną na pojemnik 5qt.

#69 ·

To nie był ten post na Bobie....ale idea jest taka sama.
Wszyscy drodzy użytkownicy oleju syntetycznego, proszę obejrzeć.
Wow, podczas gdy w tym, co mówi, jest JAKIEŚ uzasadnienie, wiele z pewnością NIE zgadza się z tym, co widzę jako profesjonalny konstruktor silników.

#27 ·
#61 ·
Dwa artykuły z 1996 roku o testach olejów Consumer Reports w taksówkach w Nowym Jorku są interesującą lekturą..........
Krótka wersja
Wersja długa
To jest tak stare, że jest bez znaczenia. Nowoczesne oleje są o wiele lepsze niż cokolwiek z 1996 roku.

#29 ·
Wolność, by iść dalej (mobil.com)

10 dolarów rabatu do końca miesiąca na 5 qt. pojemnik (25 @ WallyWorld) Nie można tego zrobić o wiele taniej, bez względu na to, jaki inny smak lubisz.
Karta Visa przedpłacona na 10 dolarów to nie rabat. Nienawidzę tego drapieżnego gówna. Dlaczego po prostu nie obniżyć rzeczywistej ceny na półce? Ponieważ korporacje wiedzą, że mogą liczyć na chciwość konsumentów w dzisiejszych czasach, aby oszukać każdego.

#34 ·
Tak, kiedyś kupowałem prawie wyłącznie SuperTech i naprawdę uważałem to za najlepszy zakup. Teraz, kiedy przeszedłem na używanie syntetycznego (jakkolwiek chcesz nazwać ten gaz ziemny), po prostu już tak nie uważam. Zawsze dostawałem też czek, a teraz kartę pocztą.

Trzy lata temu było to jednak maksymalnie 4 kanistry. To było 5 GALONÓW Mobil 1 za 50 dolarów po rabacie pocztowym. (Tak, nienawidziłem widzieć, jak przechodzą na kartę, ale wciąż gram, ponieważ zwykle używam tylko 1 rocznie) Jeśli to oszustwo, to przynajmniej smar.

#47 ·
Może się mylę, ale w latach 90., kiedy pojawił się SuperTech, powiedziano mi, że został wyprodukowany przez QuakerState.
Kupiłem go i tak (śmiech, humor rywalizacji naftowej Texas vs. Penn.)

Byłem człowiekiem Havoline jako młody człowiek.
Cholera, wtedy mógł być zrobiony/zmieszany/oznakowany przez kogokolwiek. To było jak dziki zachód w latach 90. i na początku-w połowie lat 2000.

#37 ·
Podobnie jak większość innych sztuczek konsumenckich - takich jak rabaty, które tak naprawdę nie są rabatami - olej 20k to oszustwo. Jak wyjaśniono w powyższym filmie, jest tak oznaczony, ponieważ MOŻE chronić silnik nawet do 20 000 mil, ale (GWIAZDKA - spójrz na butelkę!) jeśli nadal nie przestrzegasz zalecenia producentów samochodów dotyczącego interwału wymiany oleju, gwarancja zostaje unieważniona, jeśli coś stanie się z Twoim silnikiem. Więc jeśli nadal musisz wymieniać olej co około 5000 mil, jaki jest sens płacenia dodatkowych pieniędzy za olej na 20 000 mil? Człowieku, jest tam kilku prawdziwych frajerów.

#41 ·

Podobnie jak większość innych sztuczek konsumenckich - takich jak rabaty, które tak naprawdę nie są rabatami - olej 20k to oszustwo. Jak wyjaśniono w powyższym filmie, jest tak oznaczony, ponieważ MOŻE chronić silnik nawet do 20 000 mil, ale (GWIAZDKA - spójrz na butelkę!) jeśli nadal nie przestrzegasz zalecenia producentów samochodów dotyczącego interwału wymiany oleju, gwarancja zostaje unieważniona, jeśli coś stanie się z Twoim silnikiem.
Jeśli więc nadal musisz wymieniać olej co około 5000 mil, po co płacić dodatkowe pieniądze za olej 20k mil?
Człowieku, jest tam kilku prawdziwych frajerów.
Wygląda na to, że utknąłeś tylko na tym, że skoro coś mówi X, to ludzie muszą tego tak używać. Są ludzie, którzy używają oleju 20k tylko przez 5k lub 10k mil, gasp! ;)

Często oleje o dłuższych, wydłużonych interwałach będą zawierały lepsze i wyższej jakości bazy olejowe, mniej VM, więcej FM i/lub inne dodatki AW, które mogą występować w mniejszych ilościach w oleju o regularnych interwałach, nieprzeznaczonym do wydłużonych interwałów.

Znowu chodzi o wybór i wolność, jak wszystko inne. Sprzęt stereo, jest high-end i low-end. Broń, jest high-end i low-end. Narzędzia, jest high-end i low-end. Dlaczego uważasz, że olej silnikowy miałby być inny?

Znowu, nie używam mojego oleju do 20k, a nawet 10k, więc tak naprawdę nie obchodzi mnie, że jest 20k, ale nie jestem też zarozumiały i na tyle tępy, żeby mówić innym, czego mogą lub nie mogą używać... ani obchodzi mnie, czego używają. Uważasz, że ST to najlepszy olej za pieniądze, to świetnie. Niektórzy inni ludzie nie. Inni ludzie lubią olej Mobil 1 lub Valvoline lub Castrol lub HPL lub Redline lub Amsoil lub Motul lub LiquiMoly lub Honda lub TGMO lub Kendall lub Pennzoil lub QS lub Rotella itp.

#42 · (Edited)
Nigdy nie wspomniałem o oleju na 20 tysięcy mil, dopóki nie poruszyłeś tego w swojej argumentacji, że cena oleju SuperTech na 20 tysięcy mil wzrosła, w obronie zakupu Mobil 1. Zastanawiałem się więc, dlaczego określiłeś TĘ konkretną wagę oleju. TY wprowadziłeś to do argumentacji, a nie ja.
Ty również powiedziałeś wprost, że Mobil 1 jest lepszym olejem. Mam gdzieś, czego używasz i jak marnujesz swoje pieniądze. Nikt nie mówi ci, co masz kupić, ale TY z pewnością mówisz INNYM, co mają dostać. Przestań mówić coś na tym wątku, a potem próbować obracać to tak, żeby wyglądało, że masz problem z innymi użytkownikami na tym wątku, którzy coś mówią, skoro TO TY to mówisz.

#43 ·
Nigdy nie wspomniałem o oleju na 20 tys. mil, dopóki nie poruszyłeś tego w swoim argumencie, że olej SuperTech na 20 tys. mil podrożał, w obronie kupna Mobil 1. Zastanawiałem się więc, dlaczego określiłeś TĘ konkretną wagę oleju. TY wprowadziłeś to do argumentu, a nie ja.
Ty też jesteś tym, który powiedział wprost, że Mobil 1 jest lepszym olejem. Mam w nosie, czego używasz i jak marnujesz swoje pieniądze. Nikt nie mówi ci, co masz kupić, ale TY z pewnością mówisz INNYM, co mają dostać. Przestań mówić coś w tym wątku, a potem próbować obracać to tak, żeby wyglądało, że masz problem z innymi użytkownikami w tym wątku, którzy coś mówią, skoro TO TY to mówisz.
Ich olej na 20 tys. mil to ich najlepszy olej, podobny do oleju EP Mobil 1, więc używałem ich obu w porównaniu.

Odysseyraceteam wspomniał w poście nr 28, że była zniżka na Mobil 1, więc Mobil 1 był tańszy. Nic o tym nie powiedziałem, dopóki on o tym nie wspomniał.
Wspomniałem jedynie, że jeśli ktoś chciałby go kupić, to w Oreillys też była zniżka, więc mogli go dostać jeszcze taniej. Wyobraź sobie, że jesteś tak zły na kogoś, kto oferuje wybór i sposób na zaoszczędzenie pieniędzy dla ludzi na doskonałym oleju.

Potem zacząłeś gadać o jakimś głupim, pedantycznym "zniżka to nie DEBACLE ZNIŻKOWE!/11/" jak psycho. W ramach tego TY sam powiedziałeś: "Dlaczego po prostu nie pójść do WalMart i kupić już o wiele tańszy (i tak dobry jak wszystko inne) olej SuperTech, gdzie oszczędzasz pieniądze od razu z półki? Kiedy ludzie się nauczą". więc tak, mówiłeś ludziom, co mają kupić.

Potem powiedziałem, że olej ST na 20 tys. mil, ich najlepszy olej, kosztuje teraz 26-27 dolarów za pojemnik, tyle samo co M1 EP, lub jeśli używasz zniżek, olej M1 EP jest teraz tańszy ze zniżką.

Potem znowu wpadłeś w szał jak psycho.

A teraz jesteśmy tutaj, z tobą mówiącym wszystkim na forum, że nikt nikomu nie mówi, co ma kupić (zrobiłeś to), mówiąc, że powiedziałem innym, co mają kupić (nie zrobiłem tego, ale po prostu zaoferowałem wybór uzyskania dobrego oleju jeszcze taniej ze zniżką), nie wspominając o tym, że olej na 20 tys. mil nie jest "wagą", to interwał. Waga oleju silnikowego byłaby czymś w rodzaju 0w20 lub 5w30, a nie przebiegiem, na który jest oceniany.

tl;dr - dosłownie nic z tego, co powiedziałeś, nie jest prawdą i teraz dosłownie wymyślasz gówno.

:ROFLMAO::LOL::LOL::LOL:

ps. tak, M1 EP jest lepszym olejem niż olej SuperTech na 10 tys. mil. :cool:

#44 ·
Wow, stary, naprawdę musisz się uspokoić i przestać się wściekać jak wściekły maniak we wszystkich swoich postach. Rozumiemy, kochasz Mobil 1 i jesteś gotów za to zapłacić wszystko. Mimo że SuperTech i dziesiątki innych tańszych olejów są równie dobre, chcesz siłą wpłynąć na decyzję wszystkich, kłamiąc, że jeden olej jest lepszy od drugiego. OK, rozumiemy, masz mentalność, że skoro coś jest droższe, to musi być najlepsze, ignorując nawet fakt, że tak naprawdę wcale nie oszczędzasz na droższym oleju, skoro rabat to tak naprawdę karta podarunkowa, a NIE pieniądze odliczone od faktycznego produktu, zmuszając cię do zakupu JESZCZE WIĘCEJ tylko po to, aby czerpać korzyści z tej karty podarunkowej. Ludzie, oto główny przykład amerykańskiego konsumpcjonizmu kapitalistycznego prania mózgu.

#46 ·
Och, naprawdę potrzebujesz pomocy.
Przeanalizujmy mentalność typowego amerykańskiego konsumenta.
Tyman upiera się, że Mobil 1, najdroższy olej na półce, jest lepszy od wszystkiego innego. (Pułapka konsumencka nr 1: założenie, że produkt musi być lepszy, ponieważ jest najdroższy, bez żadnego dowodu.) Utrzymuje również, że karta podarunkowa O'Reillys o wartości 10 dolarów jako "rabat" w jakiś sposób oszczędza mu pieniądze. (Pułapka konsumencka nr 2: założenie, że każdy specjalny program motywacyjny musi prowadzić do świetnej oferty.)
Tyman wydaje 30 dolarów na 5-kwartowy kanister Mobil 1. Następnie wysyła kartę podarunkową o wartości 10 dolarów, która oszczędza mu pieniądze. Ale czekaj - może użyć tej karty podarunkowej o wartości 10 dolarów tylko po to, aby zaoszczędzić pieniądze na Mobil 1, jeśli kupi KOLEJNY 5-kwartowy kanister Mobil 1. Zatem, gdy mógł po prostu zaoszczędzić pieniądze z góry na jakimkolwiek innym, równie dobrym oleju silnikowym, skończył wydając łącznie 50 dolarów, ponieważ MUSIAŁ kupić drugi kanister, aby móc zastosować na nim jednorazową oszczędność. Mało tego, ale w czasie, jaki zajęło otrzymanie karty podarunkowej pocztą, Mobil 1 dawno zaprzestał swojego programu "rabatowego" w postaci karty podarunkowej o wartości 10 dolarów.
To wszystko, podczas gdy SuperTech i inne równie dobre oleje silnikowe stoją na półce w codziennych niższych cenach.

Żałosne.

#51 ·
Uwielbiam, jak Scotty Kilmer jest używany jako rzekomo wiarygodne źródło.

#52 ·
  • Like
Reactions: tyman and WiiMaster
#54 ·
Przy 98 000 milach zbliża się czas wymiany oleju. Zmieniłem go na pełny syntetyk Pennzoil Platinum, który dobrze się sprawdził. Walmart ma w sprzedaży pełny syntetyk Pennzoil i podaje to samo zatwierdzenie i specyfikacje API, ale to nie jest Platinum. Instrukcja Hondy mówi, aby używać dowolnego oleju 0w-20 z certyfikatem API. Kiedy spuszczam i napełniam, część zmiesza się z pozostałym olejem
Jak często zmieniasz olej i filtr? To moim zdaniem będzie ważniejsze niż niewielka różnica, którą zauważasz powyżej.

#58 ·
To naprawdę sprowadza się do twojego stylu jazdy.
Jeśli jeździłbym tylko po autostradzie, mógłbym pchać dobry olej syntetyczny tak daleko w nowszym silniku bez DI.

Nasz styl jazdy, miasto, krótkie wycieczki, jeden pojazd to silnik turbo DI.....NIE MA MOWY.

Robimy to co 4-6 miesięcy, niezależnie od km.

#60 ·
Przy przebiegu 98 tys. mil zbliża się czas wymiany oleju. Zmieniłem go na pełny syntetyk Pennzoil Platinum, który dobrze się sprawdził. Walmart ma w sprzedaży pełny syntetyk Pennzoil i ma on takie same zatwierdzenia i specyfikacje API, ale nie jest Platinum. Instrukcja Hondy mówi, aby używać dowolnego oleju 0w-20 z certyfikatem API. Kiedy spuszczam i napełniam, część zmiesza się z olejem pozostałym w silniku.

Jako oszczędny właściciel, chętnie wydam 15 dolarów więcej na olej, jeśli pomoże to w żywotności silnika, ale nie chcę płacić ani grosza więcej za marki lub etykiety bez realnych korzyści. Czy ma znaczenie, czy to Platinum, czy nie? I czy mogę wymieniać olej syntetyczny, niesyntetyczny lub mieszankę różnych marek w zależności od tego, co jest w sprzedaży?
Od jakiegoś czasu używam oleju pełnosyntetycznego marki Walmart Super Tech. Mam 109 tys. mil i nie miałem żadnych problemów związanych z olejem. Olej pełnosyntetyczny marki Costco to również dobry, niedrogi olej. Sugeruję obejrzenie kanału YouTube Project Farm, aby zobaczyć, jak testuje oleje.

#62 ·
Używam oleju syntetycznego Super Tech marki Walmart od jakiegoś czasu. Mam 109 tys. km i nie miałem żadnych problemów związanych z olejem. Olej syntetyczny marki Costco to również dobry, tani olej. Sugeruję obejrzenie kanału YouTube Project Farm, aby zobaczyć, jak testuje oleje.
Olej ST i Kirkland są obecnie praktycznie identyczne i mieszane przez Highline Warren. Są to bardzo dobre oleje syntetyczne na poziomie podstawowym.

#64 ·
Przejechałem 350 000 mil na Mobil-1 i filtrze Purolator One. Przy tym zostaję. Kupuję oba za 34 dolary, a mój mechanik pobiera ode mnie tylko 15 dolarów za robociznę za wymianę.

• Like
Reactions: tyman
#66 ·
Przy przebiegu 98 tys. mil zbliża się czas wymiany oleju. Zmieniłem go na pełny syntetyk Pennzoil Platinum, który dobrze się sprawdził. Walmart ma w sprzedaży pełny syntetyk Pennzoil i ma on takie same zatwierdzenia i specyfikacje API, ale nie jest Platinum. Instrukcja Hondy mówi, aby używać dowolnego oleju 0w-20 z certyfikatem API. Kiedy spuszczam i uzupełniam, część zmiesza się z olejem pozostałym w silniku.

Jako oszczędny właściciel z przyjemnością wydam 15 dolarów więcej na olej, jeśli pomoże to w przedłużeniu żywotności silnika, ale nie chcę płacić ani grosza więcej za marki lub etykiety, które nie przynoszą żadnych korzyści. Czy ma znaczenie, czy to Platinum, czy nie? I czy mogę wymieniać olej syntetyczny, niesyntetyczny lub mieszankę różnych marek w zależności od tego, co jest w sprzedaży?
Możesz to obejrzeć. Z pewnością nie jest to ostateczne, ale widziałem BARDZO niewiele takich testów.
FWIW Jestem certyfikowanym mistrzem mechanikiem ASE z 56-letnim doświadczeniem w odbudowywaniu silników WSZYSTKICH typów. Dosłownie rozebrałem i sprawdziłem tysiące silników.
Używam Pennzoil Ultra Synthetic we wszystkich moich silnikach.
(77) Are They All The Same Motor Oil? Let's Settle This! Four Levels of Pennzoil Motor Oil Compared - YouTube

#70 ·
To raczej świadectwo dla oleju syntetycznego, w moim przypadku Mobil 1 z Costco. Doprowadziłem mojego Accorda z '90 roku do ponad 417 000 mil, używając M1. Rzadko robiłem wymianę i wiesz, kiedy dolewałem oleju? Kiedy zapaliła się kontrolka. Kilka razy potrzebowałem 5 - 1/2 kwarty! Silnik mógłby przejechać KOLEJNE 417 tysięcy, ale biedna rama nadwozia poddała się tutaj na bogatym w sól Środkowym Zachodzie.

#73 ·
To bardziej świadectwo dla oleju syntetycznego, w moim przypadku Mobil 1 z Costco. Przejechałem moim Accordem z '90 roku ponad 417 000 mil, używając M1. Rzadko robiłem wymianę i wiesz, kiedy dolewałem oleju? Kiedy zapaliła się kontrolka. Kilka razy wlałem 5 - 1/2 kwarty!

Silnik mógłby przejechać KOLEJNE 417 tysięcy, ale biedna rama nadwozia poddała się tutaj, na środkowym zachodzie, gdzie jest dużo soli.
Wygląda więc na to, że spalił sporo oleju. Technicznie rzecz biorąc, to ustawienie jest naprawdę trudne dla silników, ale jeśli spalanie jest wystarczająco szybkie i olej jest dość często uzupełniany, to często olej jest w porządku. Ale we współczesnych silnikach bardzo prawdopodobne jest, że wszystko się zwęgli lub silnik ulegnie uszkodzeniu nawet przy przebiegu 100 tysięcy.