@guydeso99 Wiem, że to wstyd, że Honda ich nie produkuje. A sprzedawanie ich tylko na wahaczu to oszustwo.
Przyjrzałem się spodowi wahacza pod odbojnikiem, żeby zobaczyć, czy są przykręcone.
Jeśli są przykręcone, być może mógłbyś je zdjąć i zmierzyć średnicę zewnętrzną i wysokość oraz średnicę otworu na śrubę.
Jeśli mieszkasz w mieście, czy masz prawdziwy magazyn części dla tego miasta, innymi słowy, miejsce, które rozprowadza części do wszystkich innych sklepów z częściami samochodowymi w mieście i być może w promieniu 100 mil? Jeśli tak, zabrałbym to tam lub zdjęcie z wymiarami, aby pokazać osobie przy ladzie, jak to wygląda i zobaczyć, czy może poszukać w swoim inwentarzu, czy mają coś, co jest do tego zbliżone. Wszystko, co jest zbliżone w pomiarze, powinno działać. Dobra firma będzie miała części zawieszenia Moog i może być w stanie się do tego zbliżyć. Chciałbym móc samemu przekazać ci te informacje, ale moje odbojniki są w porządku po 6,5 roku i prawie 62 000 milach.
Niedawno poprosiłem osobę, aby spuściła mi olej silnikowy i powiedział, że wszystkie gumowe elementy zawieszenia wyglądają dobrze. Miałem 3 operacje na plecach, obie biodra wymienione i prawe kolano wymienione, więc schodzenie na ziemię jest dla mnie prawie skończone, zwłaszcza przy wszystkim pod pojazdami. Nadal mogę pracować na swoim krześle Vyper, aby ściągać opony i robić hamulce oraz myć ODY i Toyotę, ale z każdym miesiącem coraz trudniej jest wykonywać tę pracę. Nie starzej się, OK, może nie rób głupich rzeczy, takich jak skakanie z ramp załadunkowych lub schodów, aby zaoszczędzić czas, to będzie cię kosztować w starszym życiu.