Witajcie miłośnicy Odysei! Biały lakier taffeta na moim 02 EX jest okropny. Kupiłem vana jako fabrycznie nowego. W 2007 roku wjechano w nas z tyłu. Uszkodzenia nie były zbyt poważne, wymieniono zderzak i naprawiono oraz polakierowano tylną klapę. Kilka lat później lakier na tylnej klapie zaczyna się łuszczyć i tworzy się rdza. Mało tego, lakier na całym samochodzie jest po prostu zniszczony. Zawsze go myliśmy i dobrze dbaliśmy o vana. Mimo to słońce na Florydzie robi swoje z każdym pojazdem, który posiadasz. Teraz, w wieku 19 lat i 172 tys. mil, van nie jest wiele wart. Jednak uwielbiam tego vana i wiele części zostało wymienionych, więc wewnętrznie jeździ jak nowy van. Nie stać mnie na nowszego vana, nawet używanego. Naprawdę kocham moją Odyseję i rozpadłbym się, gdybym miał się z nią rozstać, ale to żenujące, jak wygląda. Tanie malowanie typu Maaco lub Earl Scheib nie wchodzi w grę. Dostaliśmy kilka wycen i porządne malowanie będzie kosztować około 4-5 tys. dolarów. To wysoka cena. Logicznie rzecz biorąc, nie ma sensu płacić takich pieniędzy za pojazd wart mniej niż 2 tys. dolarów. Pełne ubezpieczenie jest wystarczająco tanie. Po prostu nie wiem, co robić. Wszelkie komentarze i sugestie są mile widziane.