Honda Odyssey Forum banner

Wymień przedni lewy wewnętrzny błotnik z 2015 roku

1.1K views 4 replies 3 participants last post by  gkclark1953  
#1 ·
Moja żona uderzyła w kawałek opony ciężarówki, który uszkodził lewy przedni wewnętrzny błotnik naszego Odyseja z 2015 roku, wyrywając większość, jeśli nie wszystkie, elementy mocujące. Wiem, że numer części lewego wewnętrznego błotnika to 74151-TK8-A10. Problem, jaki mam, polega na ustaleniu, których elementów mocujących potrzebuję do zamontowania nowego plastikowego błotnika wewnętrznego. Zadałem pytanie na stronie HondaPartsNow.com, aby podali mi listę wszystkich potrzebnych elementów mocujących, ale kiedy porównuję ich odpowiedź ze schematem, wydaje się, że brakuje im kilku elementów mocujących. Czy ktoś ma kompletną listę WSZYSTKICH elementów mocujących, których potrzebuję do wymiany wewnętrznego błotnika? Nie chcę wchodzić pod samochód i wymieniać niektórych z nich tylko po to, aby odkryć, że brakuje mi kilku. I jestem zbyt skąpy, żeby oddać to do warsztatu blacharskiego, żeby naprawić coś, co mogę zrobić sam.

#2 ·
Wejdź tam z oficjalnymi schematami Hondy:

Karoseria -> przednie błotniki

Po uzyskaniu tych numerów części porównaj je z wyszukiwaniem obrazów Google numeru części i elementów mocujących osłon błotników po drugiej stronie.

-Charlie

• Like
Reactions: gkclark1953
#4 ·
#3 ·
Sądzę, że robimy prace nad osłoną błotnika w tym samym czasie. W moim 2015 roku, Największa liczba elementów mocujących to: Klips przedni wewnętrzny nr 14 na schemacie: 91512-SX0-003. Właśnie odebrałem 10 z nich, ponieważ moje stare pękały podczas projektu wygłuszania.

Nadal będziesz mieć ten duży, który wchodzi w przegrodę, a następnie 3 prostokątne klipsy znajdują się tuż przed drzwiami.

Schemat pokazuje ten przedni klips błotnika, ale nie wiem, gdzie powinien się znajdować:
Klips przedni wewnętrzny: 91512sed003

#5 ·
Chyba robimy prace nad osłoną błotnika w tym samym czasie. W moim 2015 roku, największa liczba elementów mocujących to: Klips przedni wewnętrzny nr 14 na schemacie: 91512-SX0-003. Właśnie odebrałem 10 z nich, ponieważ moje stare pękały podczas projektu wygłuszania.

Nadal będziesz miał ten duży, który wchodzi w ścianę grodziową, a następnie 3 prostokątne klipsy idą tuż przed drzwiami.

Schemat pokazuje ten przedni klips błotnika, ale nie wiem, gdzie powinien iść:
Klips przedni wewnętrzny: 91512sed003
Dzięki!