Honda Odyssey Forum banner

1 - 4 of 4 Posts

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #1
Hello,
I need some help. I have a 99 Ody with 140k. Here are my concerns

1. speedometer not working

2. Cruise control not working

3. Check Engine light is off

4. Scan tool indicates
"no codes"
&
"no pending codes"

5. Typical "hard shift into reverse" once every 10 to 20 times

6. Seems to shift okay.

7. Odometer & trip meter work fine

Can it be a Vehicle speed sensor? Holidays on the way & pending layoff. What could it be??

Help!!!!!:confused: :confused: :confused: :confused:
 

·
Registered
Joined
·
3,406 Posts
Well, the cruise control is probably not working because the speedo is dead. The computer may not be able to tell what speed it's going. A quick search showed the these 2 posts, there may be more.
1st post
2nd post
 

·
Registered
Joined
·
6 Posts
Discussion Starter #3
found problem with speedometer

Okay, here we go.

The cruise does work. The indicator on the button does not light up, the dash "cruise" light lights up & it works fine.

I called the previous owner & he said that the speedometer went "nuts" and it spun around.

The speedometer needle is under the pin that prevents the indicator to drop. It sounds like it did a "360". I noticed it does move upward when I drive, but the plunger needle is preventing it to go further up.

I was wondering if I took the cluster apart and manually move the needle back, would it be fixed?

Anyone else have this issue.......
 

·
Registered
Joined
·
3,406 Posts
Did you read the "1st post" I linked to earlier? Please do so, especially the 4th posting down. Search on speedometer and you'll find more.
 
1 - 4 of 4 Posts
Top