Honda Odyssey Forum banner
1 - 3 of 3 Posts

turboSAAB

· Registered
72 Posts
Discussion starter · #1 ·
Cześć wszystkim,

Chcemy wymienić całe drzwi przesuwne w Odyssey mojego ojca z 2001 roku. Drzwi, o których mowa, są uszkodzone/wgniecione/zardzewiałe. Drzwi zamienne w tym samym kolorze są dostępne tanio. Czy to coś, co moglibyśmy podjąć sami? Uważam, że jest to wersja LX z drzwiami manualnymi. Jestem pewien, że moglibyśmy to rozgryźć, patrząc na to... ale zastanawiałem się, czy są jakieś haczyki, jeśli chodzi o regulację, aby prawidłowo zatrzasnąć, czy ma kabel (czy tylko drzwi elektryczne mają kable?), itp... To tylko samochód stacyjny/użytkowy, ale nowe drzwi byłyby dla niego naprawdę "podniesieniem na duchu". Myślę też, że jedne z drzwi, które znalazł, pochodziły z modelu z 2000 roku. Przypuszczam, że drzwi powinny być identyczne... ale nie jestem tak zorientowany jak wy w subtelnych zmianach z roku na rok w obrębie tej samej generacji.

Szukałem w internecie, zanim tu przyszedłem... ale tak naprawdę niczego przydatnego nie znalazłem.

Dzięki!!!

Alex

Wymieniłem moje zardzewiałe drzwi przesuwne na dobre z demontażu. Mam tutaj tutaj na mojej stronie internetowej. Podobnie jak Ty, nie mogłem znaleźć zbyt wiele w sieci na temat wyjmowania całych drzwi. Powyższy film obejmuje tylko około 1/4 pracy!

O ile nie musisz wymieniać środkowego wałka (czy on nazwał to zatrzaskiem?!), nie musisz zdejmować wewnętrznego tylnego panelu tak jak zrobił to Eric. (I dlaczego usunął prawy panel, kiedy pracował nad drzwiami po lewej stronie!) Nie było to zbyt trudne zadanie, usunąłem drzwi sam, ale do zamontowania nowych drzwi wymagany jest asystent.

Myślę, że drzwi manualne nie mają linki i myślę, że drzwi 99-04 są takie same. Moje drzwi z demontażu były pasującymi drzwiami elektrycznymi (kolor lakieru był ważniejszy), ale jeśli odbierzesz inne drzwi elektryczne w porównaniu do manualnych, być może będziesz musiał usunąć/zamienić części ze swoich oryginalnych drzwi z drzwiami zamiennymi.

1 - 3 of 3 Posts