Honda Odyssey Forum banner
41 - 55 of 55 Posts
Oto mój nowy EXL z 2017 roku, moja pierwsza odyseja, którą odebrałem w Memorial Day. Musiałem od razu zmienić koła. Opony Michelin Pilot Sport A/S 3+ 255/45/20. Brak otarć, brak różnicy w hałasie drogowym lub jakości. Discount Tire wymienił czujniki TPMS i kołpaki, zamontował i wyważył za około 80 USD.

Attachments

Myślę, że dodam swoje doświadczenia do tego wątku. To jest mój EX-L z 2011 roku z 20-calowymi felgami pilot elite. Uważam, że to ogromna poprawa w stosunku do standardowych kół. Jak stwierdzili inni, aby zachować fabryczną proporcję koła/opony, zaleca się rozmiar opony 255/45/20. Wybrałem Michelin Premier LTX 255/45/20. Jakość jazdy nie pogorszyła się wraz z oponami o niższym profilu. Jeżdżą tak samo dobrze jak standardowe 17-calowe, a może nawet mają lepsze prowadzenie. Tutaj nie ma problemów z ocieraniem. Dla mnie kupiłem cały nowy zestaw czujników TPMS, ponieważ czujniki pilota z 2017 roku nie są kompatybilne z moim pojazdem. Możesz również po prostu zamienić swoje stare.

...Żadnej dyskusji na temat przesunięcia.

Różnica 5 mm (Pilot: 55 mm; Odyssey: 50 mm). Przesunięcie linii środkowej opony na zewnątrz o 5 mm. Tak, tak, niewiele, ale w zależności od tego, jaki współczynnik bezpieczeństwa zostanie zastosowany do obliczeń zawieszenia i trwałości łożysk, może to skrócić żywotność łożysk kół i innych elementów zawieszenia. Moim największym zmartwieniem są zawsze przeguby kulowe i łożyska kół. Wymieniłem już wystarczająco dużo z nich w moich pojazdach przez lata, nie ryzykuję więcej cięcia pras hydraulicznych i wiercenia tylko dla wyglądu.

Dzięki wszystkim za zamieszczone zdjęcia!

Kupiłem zestaw felg aluminiowych Takeoff 2018 Acura MDX 20" z oponami 245/50R20. Wyglądają świetnie i nie ma zauważalnej różnicy w jeździe. Musiałem tylko dopasować TPMS do mojego Ody. Te z MDX nie działały. Wkrótce zamieszczę kilka zdjęć.

Właśnie odebrałem zestaw od dealera. Jeden był dość mocno uszkodzony, więc mocno obniżyli cenę całego zestawu. Mam już zestaw opon 245/45/20 DWS 06 z Routana, który zastępuje naszą Odyseję, więc powinny dobrze pasować! ? Nowy kierownik części wyprzedaje zapasy, więc dostaliśmy cały zestaw za 200 $! Bardzo podekscytowany!
152984
152982
152985

...Brak dyskusji na temat przesunięcia.

Różnica 5 mm (Pilot: 55 mm; Odyssey: 50 mm). Przesunięcie linii środkowej opony na zewnątrz o 5 mm. Tak, tak, niewiele, ale w zależności od tego, jaki współczynnik bezpieczeństwa zostanie zastosowany do obliczeń zawieszenia i żywotności łożysk, może to skrócić żywotność łożysk kół i innych elementów zawieszenia. Moją największą obawą są zawsze przeguby kulowe i łożyska kół. Wymieniłem już wystarczająco dużo z nich w moich pojazdach na przestrzeni lat, nie ryzykuję więcej cięcia pras hydraulicznych i wiercenia tylko dla wyglądu.

Dzięki wszystkim za zamieszczone zdjęcia!
Chodzi ci o przesunięcie linii środkowej o 5 mm do wewnątrz. Jeśli już, powinno to być łatwiejsze dla zawieszenia, jeśli przechodzisz z 50 mm na 55 mm, prawda? ?
152986

41 - 55 of 55 Posts