Honda Odyssey Forum banner

Problem z pokrowcem siedzenia OEM Odyssey 2021-2022

3.1K views 6 replies 3 participants last post by  JaySun  
#1 ·
Właśnie zainstalowaliśmy pokrowce na siedzenia OEM dla naszego Odyssey Elite 2022, części 08P32-THR-110D (2. rząd) i 08P32-THR-110F (3. rząd). Podobno są to prawidłowe numery części dla Odyssey 2021-2022. Pokrowce podłokietników nie zakrywają całego podłokietnika (patrz zdjęcie). Oglądając kilka filmów z instalacją na YouTube, widać, że podłokietniki są całkowicie zakryte, więc jestem trochę zdezorientowany. Może zmienili projekt (na gorsze)? Czy ktoś jeszcze instalował te konkretne części?

#2 ·
Czy jesteś pewien, że siedzenie w filmie na YouTube, który oglądałeś, nie jest w kolorze mocha? Wygląda jak kolor wnętrza mojego ODY Elite z 2018 roku w kolorze mocha.

• Like
Reactions: JaySun
#4 ·
Nie jestem pewien, czy rozumiem logikę koloru siedzenia jako potencjalnego czynnika. Może pytasz, czy siedzenie było czarne na filmie i zlewało się z pokrowcem? Oto zrzut ekranu z filmu, który pokazuje, że pokrowiec zakrywa cały podłokietnik.
Nie byłem pewien, jaki kolor miały twoje siedzenia, nigdy tego nie powiedziałeś ani nie miałeś zdjęcia. Mój punkt, chociaż teraz niepotrzebny, był taki, że jeśli miałeś wnętrze w kolorze moka (to mam w ODY Elite), kolory mogły być dość zbliżone między siedzeniem pokazanym na filmie z YouTube do instalacji (miło byłoby mieć link do YouTube) a pokrowcami na siedzenie. Nie jestem osobą, która lubi przeglądać strony YouTube, aby znaleźć to, co próbujesz pokazać.

#6 ·
Jaysun, czy to możliwe, że zmienili projekt, ponieważ dłuższe się zwijały lub były rozrywane poza punktem obrotu? Myślę, że Twoja pierwotna analiza jest poprawna. Skrócili je, a film na YouTube został nakręcony przed zmianą. Jeśli je skrócili, widzę, gdzie mogą łatwo się ześlizgnąć.

Z drugiej strony, jeśli oryginalne tkaniny są wystarczająco wytrzymałe, powinny być łatwe do czyszczenia i niwelować potrzebę stosowania pokrowców🙃.

Twoje oryginalne zdjęcia w poście nr 1 działały. Zostały przesłane.

#7 ·
Jaysun, czy jest możliwe, że zmienili projekt, ponieważ dłuższe się zwijały lub były rozrywane poza punktem obrotu? Myślę, że Twoja pierwotna analiza jest poprawna. Skrócili je, a film na YouTube został nakręcony przed zmianą. Jeśli je skrócili, rozumiem, dlaczego mogą łatwo się zsuwać.

Z drugiej strony, jeśli oryginalne tkaniny są wystarczająco wytrzymałe, powinny być łatwe do czyszczenia i niwelować potrzebę stosowania pokrowców🙃.

Twoje oryginalne zdjęcia w poście #1 działały. Zostały przesłane.
Dzięki. To moje najlepsze przypuszczenie. W wielkiej skali rzeczy to jak minus nieskończoność ważne, ale trochę mnie dręczy. Używaliśmy oryginalnych pokrowców na siedzenia w naszym 2014, który właśnie oddaliśmy w rozliczeniu. Biorąc pod uwagę ilość nadużyć, jakich nasze 4 dzieci dopuszczają się na siedzeniach, byłem zadowolony z ich wydajności. Wysłałem również e-mail do dealera Hondy, który je mi sprzedał, ale jestem sceptyczny, czy otrzymam dużo informacji zwrotnych. Miałem nadzieję, że znajdzie się co najmniej 1 inny właściciel, który mógłby potwierdzić lub zaprzeczyć mojej obserwacji. Pomaga również fakt, że Honda nie zaktualizowała swojego dokumentu instalacyjnego, aby odzwierciedlić zmianę w projekcie. Miłego weekendu!