Honda Odyssey Forum banner
21 - 35 of 35 Posts
Pokonałem swój, czytając "ostrzeżenie" na stronie Autostop w instrukcji obsługi. Zawiera ono szczegółowe instrukcje, czego nie robić w kontekście Autostop, więc wystarczy robić to, czego się nie powinno. Mój w rezultacie nigdy się nie zatrzymał automatycznie. :) Myślę, że trzeba otworzyć maskę z otwartymi drzwiami i włączonym silnikiem lub coś w tym stylu.

Szukałem urządzenia, które na stałe wyłącza funkcję start/stop w naszym Odyseuszu. Skontaktowałem się z firmą, która produkuje takie urządzenie, Autostop Eliminator Autostop Eliminator - The only no-compromise solution!, aby sprawdzić, czy planują zrobić takie dla Odyseusza i otrzymałem odpowiedź, że jeśli uda im się zdobyć pojazd, to zrobią takie.

Niestety dla mnie, znajdują się w rejonie Fairmont, WV, i chociaż dorastałem w WV, teraz mieszkam w Missouri. Jeśli ktoś jest w północnym rejonie WV i byłby zainteresowany udostępnieniem im swojego pojazdu do opracowania urządzenia, otrzyma urządzenie po zakończeniu za swoje kłopoty. Szkoda, że ​​nie jestem jeszcze w okolicy, bo byłbym na to gotowy. Niektóre z ich urządzeń, takie jak dla Pacifica, po prostu podłącza się do portu OBD II i to wszystko. Następnie po prostu używasz przycisku auto start/stop, aby go włączyć lub wyłączyć, ale pamięta twój wybór i zachowuje go w ten sposób nawet po wyłączeniu pojazdu.

Dżentelmenem, który odpowiedział, był Travis Lambert, a jego e-mail to travis@trlauto.com, jeśli ktoś jest w tamtej okolicy i chce zaoferować swojego Odyseusza.
Ten wątek wydaje się być trochę martwy. Przypadkowo mieszkam w Morgantown (20 mil od Fairmont), ale jestem również w trakcie wyprowadzki z okolicy.

Głównie interesuje mnie pasja stojąca za eliminacją funkcji autostop. Czy to tylko dodatkowe cykle startowe martwią kierowców? A może jest to po prostu irytujące? Z pewnością trudno dostrzec, aby było to super korzystne.

Ten wątek wydaje się być trochę martwy. Mieszkam w Morgantown (20 mil od Fairmont), ale jestem w trakcie przeprowadzki z tego obszaru.

Przede wszystkim interesuje mnie pasja stojąca za eliminacją funkcji autostop. Czy to tylko dodatkowe cykle rozruchu martwią kierowców? A może jest to po prostu irytujące? Z pewnością trudno dostrzec, żeby było to super korzystne.
Osobiście nie lubię, gdy samochód wyłącza się i włącza na każdym światłach lub znaku stopu. Chociaż akumulator AGM jest przeznaczony do ładowania głębokiego cyklu, system ładowania ODY potrzebuje więcej czasu na regenerację, szczególnie podczas jazdy po mieście. Następnie rozrusznik nie jest bardziej wytrzymały niż jakikolwiek inny starszy Honda. I byłby to mój problem, gdybym stał na światłach po ostatnich 15 postojach, a akumulator nie miał napięcia/prądu, aby ponownie uruchomić ODY, lub gdy wrócisz do domu i następnego ranka naciśniesz przycisk Start i nie uruchomi się. Wiem, że możesz nacisnąć przycisk AID na konsoli, aby go wyłączyć do następnego wyłączenia ODY, a następnie musisz ponownie nacisnąć przycisk AIS. Kupiłem i zainstalowałem to urządzenie:
Home | Idlestopper

Dla mnie to po prostu denerwujące, mieszkam na południu i cały czas mam włączoną klimatyzację, a wyłączanie silnika na każdym światle wyłącza klimatyzację i po prostu tego nie lubię. Zainstalowałem ten sam Idlestopper, który podlinkował DJVAN, trochę drogi jak na to, co dostajesz, ale dla mnie nie musieć pamiętać o wciskaniu tego przycisku za każdym razem, gdy uruchamiam vana, jest bezcenne.

Uważam to za niebezpieczne, nie tyle na drodze, ale kiedy silnik zaczyna się zatrzymywać i uruchamiać, gdy próbujesz wjechać na ciasne i ruchliwe miejsce parkingowe, robi się ciekawie.

Do bani jest też wyłączona klimatyzacja, mimo że włącza się tryb wyłączenia, jeśli jest naprawdę gorąco.

Ten wątek wydaje się być trochę martwy. Mieszkam w Morgantown (20 mil od Fairmont), ale jestem w trakcie przeprowadzki z tego obszaru.

Przede wszystkim interesuje mnie pasja stojąca za eliminacją funkcji autostop. Czy to tylko dodatkowe cykle rozruchu martwią kierowców? A może jest to po prostu denerwujące? Z pewnością trudno dostrzec, żeby było to super korzystne.
Osobiście nienawidzę, gdy moje narzędzia, samochody, technologie podejmują decyzje za mnie. Może zdradzam swój wiek, ale mnie to irytuje.
Praktycznie rzecz biorąc, mieszkając w Nowym Jorku i jeżdżąc po Brooklynie, ta rzecz uruchamia się co 20 sekund, klimatyzacja włączona/wyłączona itp.
Po prostu niepraktyczne w jeździe po mieście.

Nie sądzę, żeby było coś szczególnego w tych urządzeniach (wszystkie powinny działać tak samo). To przekaźnik z opóźnieniem czasowym, który na krótko „zwiera” styki po uruchomieniu silnika.

Chociaż w czasie, gdy instalowałem Idlestopper, było to pokazane raczej w dokumentacji niż w filmie na YouTube. Moim największym problemem były moje duże dłonie, które bardzo się trzęsą (ci, którzy spawają elektrodą, pokochaliby trzęsące się dłonie do spawania). Z powodu bolących pleców miałem trudności ze zrozumieniem każdego kroku w wykonywaniu pracy. Również małe zaciski, które dostarczyli, były bardzo trudne do zrobienia, a wręcz niemożliwe dla moich dużych, trzęsących się dłoni. Panele wewnętrzne trudno było odłączyć bez obawy, że coś z plastiku się złamie. Kiedy już to rozebrałem i podłączyłem okablowanie, ponowne złożenie zajęło prawdopodobnie 2 godziny lub mniej. Dla tych z was, którzy uważają, że to za dużo pracy, zabierzcie ODY do kogoś, kto instaluje systemy stereo, a powinien być w stanie zrobić to w ciągu godziny.
Właśnie obejrzałem film z instalacji Idlestopper. Nie zamierzam tego robić. Po prostu nacisnę głupi przycisk.
lol pomyślałem to samo
Jeśli naprawdę uważasz, że łatwiej jest za każdym razem naciskać przycisk, aby wyłączyć AIS, zobacz, jak się poczujesz po kilku latach robienia tego, szacuję, że ponad tysiąc razy każdego roku lub częściej naciskając ten przycisk.

• Like
Reactions: tyman
Mimo że w czasie, gdy instalowałem Idlestopper, było to pokazane raczej w dokumentach niż jako film na YouTube. Moim największym problemem były moje duże dłonie i bardzo się trzęsły (ci, którzy spawają elektrodą, pokochaliby trzęsące się dłonie do spawania). Z chorym kręgosłupem miałem trudności ze zrozumieniem każdego kroku podczas wykonywania pracy. Również małe zaciski, które dostarczyli, były bardzo trudne do zrobienia, a dla moich dużych, trzęsących się dłoni wręcz niemożliwe. Panele wewnętrzne trudno było zdjąć bez obawy, że coś z plastiku się złamie. Kiedy już to rozebrałem i podłączyłem okablowanie, ponowne złożenie zajęło mi prawdopodobnie 2 godziny lub mniej. Dla tych z was, którzy uważają, że to za dużo, zabierzcie ODY do kogoś, kto instaluje systemy stereo, a powinien być w stanie to zrobić w ciągu godziny.

Jeśli naprawdę uważasz, że łatwiej jest za każdym razem naciskać przycisk, aby wyłączyć AIS, zobacz, jak się poczujesz po kilku latach robienia tego, oszacowałbym, że robisz to ponad tysiąc razy każdego roku lub częściej.
Zrobiłem to już wcześniej w innych pojazdach. Meh.

Pokonałem swój, czytając "ostrzeżenie" na stronie Autostop w instrukcji obsługi. Zawiera ono szczegółowe instrukcje, czego nie robić w kontekście Autostop, więc wszystko, co musisz zrobić, to zrobić to, co mówi, żeby nie robić.
Mój w rezultacie nigdy się nie zatrzymał automatycznie. :)
Myślę, że trzeba otworzyć maskę przy otwartych drzwiach i włączonym silniku lub coś w tym stylu.
Czy to ostrzeżenie, do którego się odnosisz? Więc wszystko, co musimy zrobić, to otworzyć maskę, gdy silnik pracuje, a funkcja auto stop/start nigdy więcej nie zadziała??!? Brzmi zbyt pięknie, żeby było prawdziwe! Warto spróbować.
Zdam relację.

Image

21 - 35 of 35 Posts