Kupiłem 2012 TE dla mojej żony 29 sierpnia. Mamy 3 córki (3, 5 i 7 lat) i przeszliśmy z Nissana Questa z 2007 roku. Oto kilka zdjęć, ale wszyscy wiedzą, jak wyglądają
Instalowałem radio samochodowe przez około 20 lat, więc instalacja powinna być dość łatwa (dla mnie). Znalazłem również wątek tutaj (http://www.odyclub.com/forums/11-au...ums/11-audio-video-security-navigation/169482-navtool-install-2011-touring.html), gdzie ktoś to zrobił, więc będę się też kierował ich zdjęciami. Na pewno zamieszczę to również tutaj.Daj nam znać, jak przebiega instalacja NavTool. Przyglądam się temu od kilku lat i w końcu przekonałem żonę, żeby pozwoliła mi to kupić na Boże Narodzenie (obawia się utraty gwarancji wraz z rozproszeniem uwagi przez odtwarzanie filmu na ekranie nawigacji). Powiedziałem jej, że jest to głównie dla niej, gdy siedzi na przednim siedzeniu, a ja będę z niego korzystał tylko na parkingu.
Szczerze mówiąc, to było trochę PITA. Czułem się, jakbym miał wszystko zepsuć przez cały czas, kiedy to robiłem. Wyciąganie lusterka i ponowne zakładanie, rozdzielanie plastików, aby dostać się do śrub. Pierwsza strona zajęła około 45 minut, więc uważałem, żeby niczego nie zepsuć. Druga strona zajęła około 15 minut.Czy wymiana pomarańczowego sygnału na przezroczysty była również trudna? Właśnie kupiłem obudowę lusterka pasażera, aby wymienić uszkodzoną i nie miałem jeszcze okazji jej zainstalować. Dzięki!!
Oto wątek, który ktoś inny zamieścił na temat instalacji ich NavToolhttp://www.odyclub.com/forums/11-au...ums/11-audio-video-security-navigation/169482-navtool-install-2011-touring.htmlJeszcze do tego nie doszedłem. Jak już mówiłem, dużo pracowałem. Spróbuję się tym zająć w ciągu najbliższych kilku dni.Jeśli chodzi o Navtool, czy instalacja jest bardzo skomplikowana? Wygląda na coś, co chciałbym kiedyś wypróbować. Uwielbiam też robić modyfikacje. Do tej pory zrobiłem tanią modyfikację wlotu, diody LED wewnątrz i na zewnątrz.
"Technicznie" czarne osłony są półprzezroczyste, ale ledwo. Zanim wywierciłem w nich dziurę, mogłem je włączyć i zobaczyć słabe niebieskie światło.Nie rozumiem koncepcji tych świateł podłogowych/nastrojowych, skoro NIE mają one możliwości prześwietlania światła?
Ciekawostka: włączają się, gdy masz włączone światła postojowe SMH
Czy trzęsienie zaczęło się od razu? Chcę zainstalować swój w ten weekend. Jakieś zdjęcia, jak poprowadziłeś okablowanie i podzieliłeś HDMI? Zamierzam zrobić to samo z AppleTvWątek zasubskrybowany! Miałem zainstalowany starszy NAVTOOL, aby zduplikować fabryczny odtwarzacz DVD, a następnie po prostu zaktualizowałem go do wersji HDMI.
Zainstalowałem i podłączyłem Roku 3 i podzieliłem sygnał wejściowy na tylny port HDMI. Jedynym problemem, jaki mam, jest to, że wyświetlacz nawigacji trzęsie się i włącza się i wyłącza... Skontaktowałem się z NAVTOOL i mają otwarty zgłoszenie u inżynierów. Powiedzieli, że może to być tylko aktualizacja oprogramowania układowego. Mam nadzieję, że to jest problem, ponieważ wypróbowałem różne kable HDMI i nadal otrzymuję te same wyniki. Próbowałem nawet podłączyć mój Samsung Note 4 za pomocą adaptera Samsung MHL. Obraz pojawia się tylko na ułamek sekundy, a następnie znika. W każdym razie, oto mój film pokazujący problem, jaki mam z urządzeniem.
Odebrałem dziś kilka rzeczy od dealera...
Pierwsza to odznaka 14+ ELITE na tylną klapę
![]()
a potem próbowałem wymyślić, jak chcę zrobić tę rzecz z USB w desce rozdzielczej. Ten, który zamieściłem wcześniej, jest trochę gruby jak na otwór OEM, w którym znajdują się wtyczki do papierosów z przodu, więc musiałbym powiększyć otwór. Co również oznacza, że po powiększeniu nie wróci do rozmiaru OEM. Więc zamówiłem wtyczkę USB do 14+. Jedynym problemem jest to, że okablowania OEM nie ma i nie jest łatwo je podłączyć. Chcę jednak po prostu móc coś naładować lub móc podłączyć coś do skrzynki NavTool, więc kupiłem osłonę za około 2 dolary i spróbuję ją zmodernizować. Mam nadzieję, że będę mógł się tym pobawić w ten weekend. Płyta jest w kolorze dopasowanym do każdego wnętrza
![]()
![]()
![]()
Też to czytałem, ale nie zadziałało u mnie na wejściu HDMI. Działało tylko na wejściach kompozytowych.Podłączyłem NavTool i AppleTv z tyłu. Wciąż bawię się okablowaniem i tym, jak chcę wykonać całe okablowanie dla części NavTool. Ma 3 wejścia i będzie używać wszystkich do różnych rzeczy. Obecnie mam zduplikowany mój iPhone i podłączony stary iPod... Później podam więcej szczegółów na ten temat...
![]()
![]()
A @RyTone, wiem jak naprawić Twój problem, podczas gdy odtwarza (i ekran włącza się i wyłącza, a góra się psuje), naciśnij i przytrzymaj przycisk informacji przez około 3 sekundy. Na ekranie pojawią się czarne, białe i szare linie i będzie się dalej psuł. Zacznij obracać pokrętło Nav w lewo, aż górne linie przestaną się poruszać. Następnie naciśnij środkowy przycisk NavTool.
Użyj strony 4 instrukcji
http://www.navtool.com/manual_DVIHA-HDD.pdf
Wewnątrz gniazda znajdują się 2 małe czarne wypustki, które należy wypchnąć, a następnie można pociągnąć zapalniczkę w swoją stronę.Nice! That's exactly what I want to do.
How did the stock socket come out? Were there push tabs or...?
Were you able to do all the work by just removing the kickpanel in the driver's footwell?
http://www.odyclub.com/forums/54-2011-odyssey/206849-front-grille-bumper.htmlKratka 14+ nie pasuje do modelu 2011-13? (góra wystaje?)
nietrochę nie na temat..\n\nCzy można zdjąć grill bez zdejmowania całego zderzaka?\n\nPowodem, dla którego pytam, jest to, że myślę o zainstalowaniu przednich świateł przeciwmgielnych....\n\nWiem, że zdjęcie przedniego zderzaka nie jest zbyt trudne, ale po prostu jestem ciekaw...\n\nTIA