Honda Odyssey Forum banner

Mój 2012 TE i bieżące modyfikacje...

32K views 80 replies 19 participants last post by  NathanJax  
#1 ·
Kupiłem 2012 TE dla mojej żony 29 sierpnia. Mamy 3 córki (3, 5 i 7 lat) i przeszliśmy z Nissana Questa z 2007 roku. Oto kilka zdjęć, ale wszyscy wiedzą, jak wyglądają

#2 · (Edited)
Sam jestem osobą modyfikującą każdy pojazd, jaki miałem, więc pomyślałem, że ten Ody nie będzie się różnił. Dorastałem w warsztacie (mój ojciec jest mechanikiem) i zrobiłem mnóstwo niestandardowych pojazdów (można wygooglować moją nazwę użytkownika), a także jestem administratorem i moderatorem i na wielu innych forach.

Pierwszą rzeczą, którą zrobiliśmy, było przyciemnianie szyb. Jej ostatni van był CIEMNY, więc chciała pozostać jasna z kombinacją Czarny/Trufla. Założyliśmy 50% wokół 5 tylnych szyb, 35% dla 2 przednich szyb i 50% na całej przedniej szybie.

Dla nadwozia:

Image

To pojazd z Florydy, ale z jakiegoś powodu tarcze i hamulce były zardzewiałe, więc użyłem trochę farby do zacisków i sprawiłem, że wyglądają lepiej niż nowe.

Image

Image

Image

Zainstalowano również kilka żarówek do świateł przeciwmgielnych Nokya Yellow

Porównanie żółtego po stronie pasażera, oem po stronie kierowcy

Image

Image

A następnie dla nadwozia dodałem kierunkowskazy w lusterkach Pilot

http://img.photobucket.com/albums/v495/nathanjax/2012%20Odyssey/Exterior/Mirror%20Blinkers/IMG_0863_zpsybiwrmd5.jpg[/I
[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v495/nathanjax/2012%20Odyssey/Exterior/Mirror%20Blinkers/IMG_0881_zpstsgjuauq.jpg

Image

Image

#3 ·
Potem zacząłem od środka. Opublikowałem już wątek na temat naprawy/ulepszenia Ambient Footwell Accessory (tutaj http://www.odyclub.com/forums/27-diy-modifications/249881-2011-ambient-footwell-modification.html) i wymieniłem wszystkie żarówki wewnątrz na diody LED. Dodałem również zestaw listew progowych Honda Door Sill Trim Kit oraz maty podłogowe WeatherTech (mata do bagażnika OEM Ody była w zestawie).

Image

Image

Image

Guma odchodziła z uchwytów na kubki w konsoli, więc wziąłem trochę pianki i spróbowałem zrobić przyzwoicie wyglądające wycięcie, aby ją zastąpić. Poprawię je trochę później.

Image

Image

Mam do zainstalowania element NavTool, a także wymianę jednej z przednich zapalniczek na podwójny port USB. Więcej na ten temat później. Kupiłem również podkładki antypoślizgowe i przyszły dzisiaj, więc zrobię im również zdjęcie.

NavTool
Image

Image

Adapter USB
Image

Image

Image

To wszystko na razie. Większość z tego została zrobiona w ciągu pierwszego tygodnia od zakupu, po prostu nie mogłem założyć dla tego wątku, ani zainstalować reszty. Mam jeszcze mnóstwo modyfikacji, ale poczekam z publikacją na ich temat do później.

#4 ·
Wygląda świetnie! Mam 2013 i mieszkam również w Jax. Zrobiłem też progi drzwi. Myślałem o zrobieniu zamiany Pilot na lusterkach bocznych, ale słyszałem, że to bolesna modyfikacja.

Chciałem również pomalować zaciski hamulcowe na czerwono, ale moja żona zawetowała to :D.

Nie mogę się doczekać, aż zobaczę, co jeszcze masz w zanadrzu.

#8 ·
Daj nam znać, jak przebiega instalacja NavTool. Przyglądam się temu od kilku lat i w końcu przekonałem żonę, żeby pozwoliła mi to kupić na Boże Narodzenie (obawia się utraty gwarancji wraz z rozproszeniem uwagi przez odtwarzanie filmu na ekranie nawigacji). Powiedziałem jej, że jest to głównie dla niej, gdy siedzi na przednim siedzeniu, a ja będę z niego korzystał tylko na parkingu.
Instalowałem radio samochodowe przez około 20 lat, więc instalacja powinna być dość łatwa (dla mnie). Znalazłem również wątek tutaj (http://www.odyclub.com/forums/11-au...ums/11-audio-video-security-navigation/169482-navtool-install-2011-touring.html), gdzie ktoś to zrobił, więc będę się też kierował ich zdjęciami. Na pewno zamieszczę to również tutaj.

Czy wymiana pomarańczowego sygnału na przezroczysty była również trudna? Właśnie kupiłem obudowę lusterka pasażera, aby wymienić uszkodzoną i nie miałem jeszcze okazji jej zainstalować. Dzięki!!
Szczerze mówiąc, to było trochę PITA. Czułem się, jakbym miał wszystko zepsuć przez cały czas, kiedy to robiłem. Wyciąganie lusterka i ponowne zakładanie, rozdzielanie plastików, aby dostać się do śrub. Pierwsza strona zajęła około 45 minut, więc uważałem, żeby niczego nie zepsuć. Druga strona zajęła około 15 minut.

#10 ·
Ciekawi mnie ta podwójna rzecz USB - są takie wtyczki, które dzielą port na dwa USB. Dlaczego po prostu nie użyć jednego z nich, aby było łatwiej? A może jest duża różnica w mocy wyjściowej?

Jeśli chodzi o Navtool, czy instalacja jest bardzo skomplikowana? Wygląda na coś, co chciałbym wypróbować kiedyś. Uwielbiam też robić modyfikacje. Do tej pory zrobiłem tanią modyfikację wlotu, diody LED wewnątrz i na zewnątrz.

#11 ·
Jeśli chodzi o Navtool, czy instalacja jest bardzo skomplikowana? Wygląda na coś, co chciałbym kiedyś wypróbować. Uwielbiam też robić modyfikacje. Do tej pory zrobiłem tanią modyfikację wlotu, diody LED wewnątrz i na zewnątrz.
Oto wątek, który ktoś inny zamieścił na temat instalacji ich NavToolhttp://www.odyclub.com/forums/11-au...ums/11-audio-video-security-navigation/169482-navtool-install-2011-touring.htmlJeszcze do tego nie doszedłem. Jak już mówiłem, dużo pracowałem. Spróbuję się tym zająć w ciągu najbliższych kilku dni.

#13 ·
Nie rozumiem koncepcji tych świateł podłogowych/nastrojowych, skoro NIE mają one możliwości prześwietlania światła?

Ciekawostka: włączają się, gdy masz włączone światła postojowe SMH
"Technicznie" czarne osłony są półprzezroczyste, ale ledwo. Zanim wywierciłem w nich dziurę, mogłem je włączyć i zobaczyć słabe niebieskie światło.

#15 ·
Wątek zasubskrybowany! Miałem zainstalowany starszy NAVTOOL, aby zduplikować fabryczny odtwarzacz DVD, a następnie po prostu uaktualniłem do wersji HDMI. Zainstalowałem i podłączyłem Roku 3 i podzieliłem sygnał wejściowy do tylnego portu HDMI. Jedynym problemem, jaki mam, jest to, że wyświetlacz nawigacji jest niestabilny i włącza się i wyłącza... Skontaktowałem się z NAVTOOL i mają otwarty zgłoszenie u inżynierów. Powiedzieli, że może to być tylko aktualizacja oprogramowania układowego. Mam nadzieję, że to jest problem, ponieważ wypróbowałem różne kable HDMI i nadal otrzymuję te same wyniki. Próbowałem nawet podłączyć mój Samsung Note 4 za pomocą adaptera Samsung MHL. Obraz pojawia się tylko na ułamek sekundy, a następnie znika. W każdym razie, oto mój film pokazujący problem, jaki mam z urządzeniem.

#16 ·
Wątek zasubskrybowany! Miałem zainstalowany starszy NAVTOOL, aby zduplikować fabryczny odtwarzacz DVD, a następnie po prostu zaktualizowałem go do wersji HDMI.

Zainstalowałem i podłączyłem Roku 3 i podzieliłem sygnał wejściowy na tylny port HDMI. Jedynym problemem, jaki mam, jest to, że wyświetlacz nawigacji trzęsie się i włącza się i wyłącza... Skontaktowałem się z NAVTOOL i mają otwarty zgłoszenie u inżynierów. Powiedzieli, że może to być tylko aktualizacja oprogramowania układowego. Mam nadzieję, że to jest problem, ponieważ wypróbowałem różne kable HDMI i nadal otrzymuję te same wyniki. Próbowałem nawet podłączyć mój Samsung Note 4 za pomocą adaptera Samsung MHL. Obraz pojawia się tylko na ułamek sekundy, a następnie znika. W każdym razie, oto mój film pokazujący problem, jaki mam z urządzeniem.

Czy trzęsienie zaczęło się od razu? Chcę zainstalować swój w ten weekend. Jakieś zdjęcia, jak poprowadziłeś okablowanie i podzieliłeś HDMI? Zamierzam zrobić to samo z AppleTv

#18 ·
Odebrałem dziś kilka rzeczy od dealera...

Po pierwsze, odznaka 14+ ELITE na tylną klapę
Image

A potem próbowałem wymyślić, jak chcę zrobić to USB w desce rozdzielczej. To, które zamieściłem wcześniej, jest trochę grube jak na otwór OEM, gdzie z przodu są wtyczki do papierosów, więc musiałbym powiększyć otwór. Co oznacza również, że po powiększeniu nie wróci do rozmiaru OEM. Więc zamówiłem wtyczkę USB do 14+. Jedynym problemem jest to, że okablowanie OEM nie jest tam i nie jest łatwe do podłączenia. Jednak chcę tylko móc coś naładować lub móc podłączyć coś do skrzynki NavTool, więc kupiłem osłonę za około 2 dolary i zamierzam spróbować ją zmodernizować. Mam nadzieję, że uda mi się z tym pobawić w ten weekend. Płyta jest w kolorze dopasowanym do każdego wnętrza

Image

Image

Image

#21 ·
Czy wiesz lub możesz zmierzyć średnicę otworu montażowego?
Odebrałem dziś kilka rzeczy od dealera...

Pierwsza to odznaka 14+ ELITE na tylną klapę
Image

a potem próbowałem wymyślić, jak chcę zrobić tę rzecz z USB w desce rozdzielczej. Ten, który zamieściłem wcześniej, jest trochę gruby jak na otwór OEM, w którym znajdują się wtyczki do papierosów z przodu, więc musiałbym powiększyć otwór. Co również oznacza, że ​​po powiększeniu nie wróci do rozmiaru OEM. Więc zamówiłem wtyczkę USB do 14+. Jedynym problemem jest to, że okablowania OEM nie ma i nie jest łatwo je podłączyć. Chcę jednak po prostu móc coś naładować lub móc podłączyć coś do skrzynki NavTool, więc kupiłem osłonę za około 2 dolary i spróbuję ją zmodernizować. Mam nadzieję, że będę mógł się tym pobawić w ten weekend. Płyta jest w kolorze dopasowanym do każdego wnętrza

Image

Image

Image

#20 · (Edited)
Podłączyłem NavTool i AppleTv z tyłu. Wciąż bawię się okablowaniem i tym, jak chcę wykonać całe okablowanie dla NavTool. Ma 3 wejścia i będzie używać wszystkich do różnych rzeczy. Obecnie mam zduplikowany mój iPhone i podłączony stary iPod... Później podam więcej szczegółów na ten temat... :D

Image

Image

A @RyTone, wiem jak naprawić Twój problem, podczas gdy odtwarza (i ekran wchodzi i wychodzi, a góra się psuje) naciśnij i przytrzymaj przycisk informacji przez około 3 sekundy. Na ekranie pojawią się czarne, białe i szare linie i nadal będzie się psuł. Zacznij obracać pokrętło Nav w lewo, aż górne linie przestaną się poruszać. Następnie naciśnij środkowy przycisk NavTool.

Użyj strony 4 instrukcji
http://www.navtool.com/manual_DVIHA-HDD.pdf

#26 ·
Podłączyłem NavTool i AppleTv z tyłu. Wciąż bawię się okablowaniem i tym, jak chcę wykonać całe okablowanie dla części NavTool. Ma 3 wejścia i będzie używać wszystkich do różnych rzeczy. Obecnie mam zduplikowany mój iPhone i podłączony stary iPod... Później podam więcej szczegółów na ten temat... :D

Image

Image

A @RyTone, wiem jak naprawić Twój problem, podczas gdy odtwarza (i ekran włącza się i wyłącza, a góra się psuje), naciśnij i przytrzymaj przycisk informacji przez około 3 sekundy. Na ekranie pojawią się czarne, białe i szare linie i będzie się dalej psuł. Zacznij obracać pokrętło Nav w lewo, aż górne linie przestaną się poruszać. Następnie naciśnij środkowy przycisk NavTool.

Użyj strony 4 instrukcji
http://www.navtool.com/manual_DVIHA-HDD.pdf
Też to czytałem, ale nie zadziałało u mnie na wejściu HDMI. Działało tylko na wejściach kompozytowych.

Po wypróbowaniu wielu kabli i próbie podłączenia odtwarzacza multimedialnego Micca Speck G2, nie mogłem utrzymać obrazu na ekranie. Przeglądając inne fora, wszyscy używali adapterów HDMI iPhone/iPad do odtwarzania treści, więc postanowiłem spróbować i faktycznie działało dobrze. Dziwne, że odtwarza tylko zawartość HDMI z urządzeń Apple.

#30 ·
OK, więc w końcu miałem dzisiaj chwilę, żeby zainstalować ładowarkę USB z początku wątku. Jutro jedziemy na ponad 5-godzinną wycieczkę, więc naprawdę chciałem to zrobić wcześniej.

Zajęło to może 30 minut, kiedy zacząłem się tym zajmować. Mogłem włożyć rękę za wtyczki do zapalniczki bez wyjmowania całej konsoli środkowej. Użyłem tylko T-taps do zasilania i masy, więc włącza się/wyłącza kluczykiem.

Pokrywa zamyka się całkowicie, co było dla mnie bardzo ważne.

Otwór potrzebny do podwójnej wtyczki USB jest tylko odrobinę większy niż otwór OEM i wtyczki do zapalniczki. Oznacza to, że musiałem tylko trochę rozwiercić otwór. Teraz wtyczka OEM będzie się luźno poruszać w otworze, jeśli kiedykolwiek będę musiał wrócić do stanu fabrycznego. Ale myślę, że trochę kleju na gorąco utrzyma ją na miejscu.

Dowiedziałem się również, że pokrywa USB z 2014+ pasuje i zatrzaskuje się w otworze (góra lub dół), więc nadal planuję ją jakoś zmodernizować. Potrzebuję 2 USB z przodu, więc zachowam podwójne na dole...

Oto adapter USB gotowy do użycia. Widać T-taps, których użyłem do zasilania/masy
Image

Powoduje, że otwór jest tylko odrobinę większy
Image

Wtyczka USB włożona, zabezpieczona i działająca
Image

Pokrywy zamknięte
Image

#32 ·
Nice! That's exactly what I want to do.
How did the stock socket come out? Were there push tabs or...?
Were you able to do all the work by just removing the kickpanel in the driver's footwell?
Wewnątrz gniazda znajdują się 2 małe czarne wypustki, które należy wypchnąć, a następnie można pociągnąć zapalniczkę w swoją stronę.

udało mi się dostać do wszystkiego, po prostu usuwając panel boczny po stronie kierowcy i wkładając tam rękę.

#34 ·
Czy Twój standardowy robi coś więcej niż tylko ładowanie? Jeśli nie, tak, po prostu go wymień. Myślę, że zawsze istnieje szansa, że ​​będziesz potrzebować wtyczki do papierosów do czegoś. Z tyłu 3. rzędu siedzeń po stronie kierowcy znajduje się również wtyczka do papierosów, jeśli kiedykolwiek będzie potrzebna.

#36 ·
Myślałem, że wtyczka USB to sposób na podłączenie dysku USB w celu przesłania muzyki i odtwarzania z pendrive'a.

#37 ·
Może być. Moja wtyczka USB jest wciąż podłączona, po prostu schowana. Dla mnie to żaden problem, ponieważ moje dzieci nie chcą słuchać żadnej mojej muzyki, a moja żona jest zadowolona z radia.

#38 · (Edited)
W końcu włożyłem kilka diod LED w światła cofania. Miałem mnóstwo kart podarunkowych Amazon, których nie użyłem, więc wziąłem je stamtąd zamiast SuperBrightLEDs.com jak zwykle. Jest tu inny wątek z gościem, który mówi, że w przypadku świateł cofania nie mógł dostrzec różnicy między 800 lumenów a 1200, więc za 15 dolarów dostałem te. Nieźle, taka sama jasność jak w oryginale, tylko lepsze światło. Robot Check (nie wiem dlaczego pisze robot check. To link do żarówek JDM ASTAR 7440 na Amazon) Oto naprawdę złe zdjęcie różnicy między oryginałem (po prawej) a diodą LED (po lewej)
Image
Nadal mam małą listę rzeczy do zrobienia z tą rzeczą. Chyba muszę do tego wrócić.

#41 ·
#44 ·
trochę nie na temat..\n\nCzy można zdjąć grill bez zdejmowania całego zderzaka?\n\nPowodem, dla którego pytam, jest to, że myślę o zainstalowaniu przednich świateł przeciwmgielnych....\n\nWiem, że zdjęcie przedniego zderzaka nie jest zbyt trudne, ale po prostu jestem ciekaw...\n\nTIA
nie

musiałem zdjąć całość. Jest wątek o instalacji świateł przeciwmgielnych i mówią, że trzeba również zdjąć zderzak