Rozważam zakup Odysei z 2021 (lub 2022) roku i próbuję dowiedzieć się, jak chciałbym skonfigurować tył. Mam 3 klatki dla psów, które muszę zmieścić i rozważam różne potencjalne konfiguracje. Bardzo podoba mi się fałszywa podłoga, którą zbudowałeś. Czy jest szansa, że możesz podać mi więcej szczegółów na temat tego, jak ją zbudowałeś? Co znajduje się pod wykładziną? Jak udało Ci się uzyskać tak płaską powierzchnię, biorąc pod uwagę nierówną powierzchnię przestrzeni ładunkowej Odysei? Czy kiedykolwiek nakręciłeś film na YouTube o swoim procesie? Chciałbym zrobić to, co zrobiłeś, albo zostawiłbym jeden z siedzeń drugiego rzędu i zbudował fałszywą podłogę wokół niego. Wszelka pomoc byłaby bardzo mile widziana.
Myślałem o tym, ale nie zrobiłem filmu na YouTube dla fałszywej podłogi w naszym vanie. Ale procedura jest dość prosta. Odnieś się do zdjęcia w moim poście nr 27 powyżej.
Najpierw przesuń siedzenia drugiego rzędu do tyłu i umieść deskę 2x4 za siedzeniami. Użyj niebieskiej taśmy, aby zaznaczyć położenie tej deski 2x4. Ponieważ fałszywa podłoga składa się z dwóch części, to właśnie tutaj będzie znajdować się połączenie. Fałszywa podłoga jest wykonana z jednej płyty sklejki o wymiarach 4'x8' i grubości 3/8".
Wyjmij siedzenia drugiego rzędu. Weź długą, prostą krawędź, jak prosty kawałek 1x4, i połóż ją na najwyższych punktach. W 2019 roku jest dość równo od góry złożonych siedzeń trzeciego rzędu do góry podstaw dla magicznych przesuwnych siedzeń drugiego rzędu.
Następnie, jak pokazano w moim poście nr 27 powyżej, połóż trzy deski 2x4 w poprzek szerokości vana, jak pokazano przez 2 czerwone i jedną zieloną, i prawie zmieszczą się one prawidłowo pod prostą krawędzią.
Następnie, dla dwóch poziomych czerwonych desek 2x4, wytnij w nich nacięcia dla 4 pionowych czerwonych elementów, które są drewnem 1x3. Górna powierzchnia elementów 1x3 powinna być równa z górnymi powierzchniami dwóch desek 2x4. Przykręć elementy 1x3 do desek 2x4.
Wytnij arkusz sklejki o wymiarach 4' x 8' i grubości 3/8" tak, aby połączenie znajdowało się na środku czerwonej deski 2x4 tuż za magicznymi siedzeniami. Użyj 4 wkrętów do drewna, aby przykręcić podłogę ze sklejki do czerwonej deski 2x4.
Teraz ustaw zieloną deskę 2x4 i połóż przednią sklejkę. Tylna krawędź sklejki będzie spoczywać na połowie czerwonej deski 2x4. Przykręć przednią sklejkę do zielonej deski 2x4. Zielona deska 2x4 znajduje się około 3" za przednią krawędzią przedniej sklejki. Tak więc, gdy przednia sklejka zostanie usunięta, zielona deska 2x4 idzie z nią. Przykręć tylną krawędź przedniej sklejki do czerwonej deski 2x4.
Teraz masz płaską podłogę ze sklejki. Usuń przednią sklejkę i zainstaluj wykładzinę o grubości około 1/4" na tylnej sklejce, składając przód wykładziny w dół i pod czerwoną deskę 2x4 na około 4 cale. Tak będzie wyglądać wykładzina, gdy siedzenia drugiego rzędu zostaną zamontowane.
Podczas montażu przedniej sklejki podnieś złożoną wykładzinę spod przedniej czerwonej deski 2x4, a następnie zamontuj przednią sklejkę. Połóż wykładzinę na przedniej sklejce. Następnie zainstaluj kolejny kawałek wykładziny na reszcie przedniej sklejki, łącząc tylną wykładzinę. Będziesz w stanie dowiedzieć się reszty szczegółów.
Raptor88