Honda Odyssey Forum banner
21 - 33 of 33 Posts
Deflektory wiatrowe?

Nigdy nie przyciemniałem przedniej szyby, ale zawsze robiłem to z pozostałymi oknami. Ogromna różnica w temperaturze i komforcie oczu podczas jazdy. Wybierz swój ulubiony poziom przepuszczalności światła, który Twoim zdaniem Ci się spodoba. Osobiście wolę 30% przenikania światła we wszystkich oknach. Limit prawny w FL dla tyłu to 20% i osobiście uważam, że jest to jaskiniowe dla pasażerów z tyłu. 20 vs 30 vs 50 itp. tak naprawdę nie ma dużej różnicy w tym, ile ciepła jest blokowane, tylko kilka procent różnicy. Dlatego mówię, wybierz swój ulubiony poziom przenikania światła, wszystkie dobrze blokują ciepło.

Parkuję w garażu w domu i w pracy, więc tak naprawdę nie mogę już ćwiczyć używania osłony przeciwsłonecznej. Jednak w liceum przeprowadziłem mały eksperyment. Testowaliśmy czujniki światła i temperatury zasilane bateriami. Zostawiłem je w moim sedanie Focus z 05 roku przez cały dzień, szyby nieprzyciemnione. Przednia szyba skierowana do słońca. Z osłoną przeciwsłoneczną na przedniej szybie temperatura w samochodzie osiągnęła 140 stopni. Bez osłony przeciwsłonecznej następnego dnia temperatura osiągnęła około 165 stopni. Oba dni były słoneczne z temperaturami w górnych 90 stopniach.
Floryda ma wymagania dotyczące przepuszczalności dla folii do szyb, które mają zastosowanie do wszystkich szyb w Twoim pojeździe. Procent redukcji światła jest inny dla przedniej szyby, przednich szyb bocznych, tylnych szyb bocznych i okna tylnej klapy. Nie widziałem wielu wysiłków egzekucyjnych, ale może Cię to kosztować, jeśli Twoje szyby są zbyt ciemne. Gdybym miał przyciemnić szyby, użyłbym metalizowanej (srebrnej odbijającej) folii do szyb. Większość pojazdów używa teraz szkła odbijającego ciepło, więc korzyść może być minimalna.

Od lat używam deflektorów wiatrowych w swoich pojazdach, co pozwala mi uchylić szyby o cal lub dwa, jednocześnie chroniąc przed deszczem. To działa - temperatura wewnętrzna obniża się o może 10-15 stopni. Nie nazwałbym tego ogromnym - po prostu znaczącym. Kupiłem deflektory wiatrowe Weathertech. Jest to produkt wysokiej jakości z dożywotnią gwarancją, choć nieco drogi. Weathertech dwukrotnie wymienił moje uszkodzone deflektory w ramach gwarancji, bezproblemowo i bez żadnych kosztów. Nie prosili mnie również o zwrot uszkodzonych deflektorów. Myślę, że są warte swojej ceny.

Osłona przeciwsłoneczna to cienki kawałek plastiku, który jest prawie bezużyteczny w zatrzymywaniu ciepła.

Podczas gdy dobre przyciemnienie może pomóc, my (w Phoenix) w końcu poddaliśmy się i wycięliśmy kawałek Reflectix (folia i izolacja bąbelkowa), aby pasował do wnęki szyberdachu nad przesuwną osłoną. To robi ogromną różnicę.

Wyciągnęliśmy również bezpiecznik szyberdachu, znajdujący się pod deską rozdzielczą, aby uniknąć przypadkowego otwarcia szyberdachu, którego i tak nigdy nie używamy.

Discussion starter · #26 ·
Widzę w specyfikacji. EX-l 2019, który chcę kupić, że ma szyby chroniące prywatność w środku i z tyłu,

Czy przednie szyby boczne i przednia szyba mają w ogóle jakiś odcień?

Dzięki!
Szkło chroniące prywatność to po prostu szkło, które zapewnia pewien poziom prywatności. Szkło chroniące prywatność nie ma właściwości ograniczających ciepło. Będziesz musiał nałożyć folię na szyby chroniące prywatność, aby uzyskać ograniczenie ciepła. Przednia szyba i przednia szyba nie mają żadnego odcienia.

Szkło chroniące prywatność to po prostu szkło, które zapewnia pewien poziom prywatności. Szkło chroniące prywatność nie ma właściwości ograniczających ciepło. Będziesz musiał nałożyć folię na to szkło chroniące prywatność, aby uzyskać ograniczenie ciepła. Przednia szyba i przednia szyba nie mają żadnego odcienia.
Nie zgadzam się. Miałem gościa od folii, który użył jakiegoś narzędzia do pomiaru poziomu UV przechodzącego przez szkło chroniące prywatność. Zrobił przednie szyby, żeby pokazać mi poziom blokowania UV, a potem nietonowane tylne szkło chroniące prywatność i ochrona była znacznie wyższa. Potem zrobił 35% odcień i ta liczba była nieco wyższa niż w przypadku szkła chroniącego prywatność. To było kilka lat temu i nie pamiętam szczegółów. Zdecydowałem się nie robić tylnego szkła chroniącego prywatność, ponieważ nie zapewniało to aż tak dużej ochrony. Moje 2 centy.

Najlżejszy odcień będzie na przedniej szybie i będzie ledwo zauważalny, jeśli w ogóle będzie przyciemniona. Szyby boczne mogą być nieco ciemniejsze, ale niezbyt. Tylne szyby boczne mogą być dość ciemne i nadal legalne. Tylna szyba może mieć pewien odcień, ale wcale nie tak ciemny jak tylne szyby boczne. Stan Floryda ma określone liczby przepuszczalności, podobnie jak większość produktów do przyciemniania szyb, w swoich specyfikacjach. Inne stany prawdopodobnie będą miały podobne liczby. Mam nadzieję, że to pomoże. Powodem, dla którego przyciemnianie przednich szyb bocznych i tylnej szyby jest ograniczone, jest to, aby organy ścigania mogły widzieć wnętrze twojego pojazdu, dla ich bezpieczeństwa, z uzasadnionego powodu. Tam, gdzie mieszkam, jednym ze sposobów rozpoznania nieoznakowanego radiowozu jest to, że przednie szyby boczne są tak mocno przyciemnione, że nie widać kierowcy.

Czy ktoś wie, jaki jest stopień przyciemnienia szyb w obecnym modelu elite z boku i z tyłu? Zgaduję, że jest to najlżejszy możliwy, #50. Chcę dopasować drzwi kierowcy/pasażera do odpowiednika 3m.
Dobry warsztat przyciemniania szyb (w stanach z przepisami dotyczącymi przyciemniania szyb) powinien mieć urządzenie do sprawdzania istniejącego przyciemnienia szyb, aby można było wybrać przyciemnienie z rynku wtórnego, które po dodaniu do istniejącego przyciemnionego szkła nie będzie ciemniejsze niż dozwolone.

Dobry warsztat przyciemniania szyb (w stanach z prawem dotyczącym przyciemniania szyb) powinien mieć urządzenie do sprawdzania istniejącego przyciemnienia szyb, aby mógł wybrać przyciemnienie z rynku wtórnego, które po dodaniu do istniejącego przyciemnionego szkła nie będzie ciemniejsze niż dozwolone.
Zamierzam zrobić to sam. Będę po jasnej stronie ceramicznej 50%, a może nawet 75%. Nie chcę zbytnio zwracać na siebie uwagi, przyciemniając przednie szyby.

Chociaż dla szyberdachu i górnych 4" na przedniej szybie będzie bardzo ciemno. Myślę o 30%.

Cześć wszystkim,

Nigdy nie przyciemniałem szyb w samochodzie z powodu mieszkania w klimacie północnym. Ale teraz jesteśmy na południu, więc myślę, że przyciemnianie szyb pomoże. Ciekawi mnie, jakie są opinie ludzi na temat marek: SunTek, LLumar - czy to ma znaczenie? Czy ktoś nakładał również przezroczystą folię na przednią szybę, aby zmniejszyć ciepło wewnątrz samochodu?

Dzięki,
Mieszkamy w Dallas i dobrze radzimy sobie ze standardowymi przyciemnianymi szybami dostarczonymi. Klimatyzacja jest wydajna i nie potrzebuje pomocy. Mniej przyciemnienia pomaga mi widzieć na zewnątrz.

21 - 33 of 33 Posts