Honda Odyssey Forum banner

Projektory bixenonowe 2. generacji

3.3K views 7 replies 5 participants last post by  0dyfamily  
#1 ·
Cześć Ludzie,

Próbowałem użyć przycisku wyszukiwania, ale nie mogłem znaleźć żadnych konkretnych odpowiedzi. Dostałem w prezencie od żony na święta zestaw bi-ksenon hid (całkiem fajny)
Chcę więc naprawdę zainstalować je w legalny sposób, więc szukam zestawu do konwersji retrofitingowej. Widziałem jeden na ebay, ale nie widziałem żadnych recenzji dla nich.

99 04 Honda Odyssey Retrofit Xenon HID Chrome Projektor Headlights Red Demon Eye | eBay

Jest to dość tanie w porównaniu do wykonywania całej pracy samodzielnie.

Proszę, pomóż mi podjąć decyzję w tej sprawie. Albo zrobię retrofiting, albo kupię ten z ebay.

#5 ·
Wygląda na to, że jest już gotowy i gotowy do zainstalowania. Jeśli dobrze rozumiem, co chcesz zrobić, myślę, że lepiej będzie kupić tanie standardowe światła i zacząć od zera, ponieważ musiałbyś otworzyć te światła i zmodyfikować je do swoich projektorów bi-ksenonowych.

Wysłane z mojego iPhone'a za pomocą AutoGuide.com App

#6 ·
Jest to trochę drogie. Widziałem kilka recenzji reflektorów projektorowych z eBay, gdzie dopasowanie było tak złe i nietrafione. Chociaż nie dla Odysei. Mam nadzieję, że ktoś ma jakieś uwagi na temat reflektorów.

#7 ·
Jeśli zestaw, który otrzymałeś w prezencie, jest zestawem pnp, który wytwarza dużo odblasków i jest magnesem na policjantów, zestaw pnp daje iluzję bycia jaśniejszym, ale w rzeczywistości jest odwrotnie, są bardzo jasne bliżej samochodu, ale daleko przed nimi nie są jaśniejsze niż halogeny, a odblaski oślepiają nadjeżdżający ruch i lusterka wsteczne, jeśli chcesz ulepszyć swoje reflektory we właściwy sposób i wiesz, jak otworzyć reflektor opalarką, musisz kupić zestaw projektorów MH1 z żarówkami xb35 4300k, to zestaw JAKOŚCI na poziomie podstawowym, który możesz zamontować w swoim pojeździe, miałem go w mojej Odysei, a teraz mam go w moim CRV i uwierz mi, te projektory działają tak samo lub nieco lepiej niż światła Acura TSX, wszelkie pytania proszę o kontakt prywatny, ponieważ nie sprawdzam tej strony często, nie wiem, czy mogę wspomnieć tutaj inne strony, ale mogę ci powiedzieć, gdzie szukać

#8 ·
Wygląda na to, że w tym zestawie eBay są projektory Mini H1. To nie jest podstawa żarówki w stylu OEM, ale Mini H1 ma przewagę nad Mini D2S, ponieważ żarówka H1 z nową podstawą (kapsuła HID, żeby być precyzyjnym) wykorzystuje nieco dłuższą obudowę projektora, co robi zauważalną różnicę w tym, jak dobrze rzuca światło na drogę, gdzie jest potrzebne.

Z mojego doświadczenia Mini H1 radzi sobie nieco lepiej. Zainstalowałem projektory Mini D2S firmy TRS i prawdopodobnie je usunę, aby trochę je dopracować, takie jak zainstalowanie ogranicznika pierwszego planu, chromowanie każdej płaskiej powierzchni skierowanej do kolektora i zaciemnienie każdej płaskiej powierzchni skierowanej do soczewki.

Myślę, że możesz zainstalować zestaw Mini H1 za mniej niż to, co żądają za tę ofertę na eBay. Myślę, że najlepiej byłoby kupić parę reflektorów TYC 99-04 na eBay za około 85 USD z wysyłką i użyć ich do swojego projektu. Nie mają świetnego reflektora halogenowego, ale to w porządku, ponieważ zamierzasz zainstalować projektory. W ten sposób możesz je wyrwać i ponownie zainstalować standardowe reflektory OEM, jeśli w przyszłości sprzedasz swój Ody.

Następnie przejdź do TRS i zdobądź ich zestaw Mini H1. Zainstalowałem zestaw Mini D2S w moim Ody z 2003 roku, a połączenie nieprawidłowo wykonanego pierścienia adaptera H4 przez TRS i niezbyt dużego zasięgu projekcji światła Mini D2S w porównaniu do Mini H1 przekonało mnie, że Mini H1 jest lepszym projektorem. Nie mogę polecić projektora Mini D2S firmy TRS ani zestawów z tym projektorem, dopóki nie naprawią tych problemów, zwłaszcza nieprawidłowo obrobionego pierścienia adaptera, który zmusza do odcięcia o kilka stopni od poziomu i mocno pochylonego w lewo.

Naprawiłem pochylenie i po instalacji ogranicznika pierwszego planu oraz innych drobnych prac, mój zestaw D2S powinien być tam, gdzie chcę. Nawet w swojej czystej „formie po wyjęciu z pudełka”, tylko z poprawionym pochyleniem, emituje więcej światła niż nawet naprawdę dobre żarówki, takie jak Osram Hyper lub Philips X-Treme power.

Oto wątek HID 2. generacji zapoczątkowany przez LXODY, strona 5 to instalacja phatmitz.

Oficjalny wątek HID

Moja instalacja znajduje się na stronie 6 wątku.

OF