Honda Odyssey Forum banner
1 - 7 of 7 Posts

mmccar

· Registered
1 Posts
Discussion starter · #1 ·
Mamy 2010 z fabrycznie zamontowanym radiem/odtwarzaczem CD, które nigdy nie reagowało na przycisk zasilania. Kiedy pojazd jest wyłączony, radio również się wyłącza, a głośność działa, więc do tej pory po prostu ściszaliśmy głośność, jeśli dzieci zasypiały i potrzebowaliśmy ciszy.

Tutaj robi się trochę ciekawiej: akumulator padł po tym, jak przez przypadek zostawiłem włączone światła wewnętrzne na 5 dni, a teraz radio jest wyłączone, nie włącza się ponownie i nie ma wyświetlacza (tzn. nie pyta mnie o kod, a zegar się nie wyświetla).

Nie jestem pewien, czy te dwie rzeczy są ze sobą powiązane, czy nie. Planowałem spróbować wyciągnąć przycisk, ale nie jestem pewien, czy to w ogóle możliwe. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Dzięki

Zacznij od podstaw: sprawdź bezpiecznik radia.

Sprawdź bezpiecznik nr 5 (10 A) w skrzynce bezpieczników/przekaźników po stronie kierowcy pod deską rozdzielczą.
Jeśli masz instrukcję obsługi, lokalizacje bezpieczników znajdują się na stronach 480-485.
Instrukcja obsługi | 2010 Honda Odyssey | Honda Owners Site
Przypuszczam, że możliwe jest również, że złącze(a) z tyłu radia poluzowały się.
Czy jesteś pierwotnym właścicielem? Po prostu jestem ciekaw.
Właśnie widziałem jeden na ebay za 45 $ (30 $ + 15 $ za wysyłkę) na wypadek, gdybyś chciał go wymienić.
05 06 07 08 09 10 Honda Odyssey CD Player Radio 1117226 | eBay
Może być o wiele lepsze oferty w lokalnym złomowisku (auto złom) lub innych miejscach w Internecie.
Prawdopodobnie znajdziesz film instruktażowy na YouTube, który pokazuje, jak wyjąć radio.
Powodzenia.
Buffalo4
PS: Czy jakieś inne elementy elektryczne nie działają?

Być może nie masz już tego vana, ale dla każdego, kto napotka ten problem, spróbuj tego:

Chwyć przycisk zasilania/pokrętło głośności i pociągnij. Pokrętło powinno się odłączyć. W otworze powinieneś zobaczyć maleńką żarówkę, a po lewej stronie czarny mikroprzełącznik. Przy włączonym kluczyku naciśnij mikroprzełącznik. Twoje radio powinno się włączyć.

Dlaczego? Kiedy akumulator jest odłączony, radio domyślnie jest wyłączone. Prawdopodobnie pokrętło jest zużyte i nie styka się z mikroprzełącznikiem, aby móc ponownie włączyć urządzenie.

Być może nie masz już tego vana, ale dla każdego, kto napotyka ten problem, spróbuj tego:

Chwyć przycisk zasilania/pokrętło głośności i pociągnij. Pokrętło powinno się odłączyć. W otworze powinieneś zobaczyć maleńką żarówkę, a po lewej czarny mikroprzełącznik. Przy włączonym kluczyku naciśnij mikroprzełącznik. Radio powinno się włączyć.

Dlaczego? Kiedy akumulator jest odłączony, radio domyślnie się wyłącza. Prawdopodobnie pokrętło jest zużyte i nie styka się z mikroprzełącznikiem, aby móc ponownie włączyć urządzenie.
To rozwiązało mój problem! DZIĘKUJĘ! Mały plastikowy zaczep odłamał się od części tarczy przycisku (części z nadrukiem VOL PUSH PWR) i wpadł do otworu, zasadniczo uniemożliwiając całkowite wciśnięcie przycisku w celu nawiązania kontaktu z mikroprzełącznikiem. Po wymianie akumulatora radio w ogóle się nie włączało. Bezpieczniki były w porządku. Znalazłem Twoją odpowiedź i udało mi się zdjąć przycisk, wyczyścić go i usunąć odłamaną plastikową część. Wszystko jest już naprawione!

Być może nie masz już tego vana, ale dla każdego, kto napotyka ten problem, spróbuj tego:

Chwyć za przycisk zasilania/pokrętło głośności i pociągnij. Pokrętło powinno się odłączyć. W otworze powinieneś zobaczyć maleńką żarówkę, a po lewej czarny mikroprzełącznik. Przy włączonym zapłonie naciśnij mikroprzełącznik. Twoje radio powinno się włączyć.

Dlaczego? Kiedy akumulator jest odłączony, radio domyślnie się wyłącza. Prawdopodobnie pokrętło jest zużyte i nie styka się z mikroprzełącznikiem, aby móc ponownie włączyć urządzenie.
To naprawiło moje radio. Dziękuję!

1 - 7 of 7 Posts