Blok po prawej stronie pokazuje pracę na biegu jałowym pojazdu z niewielką ilością nieregularnych danych w B1S2. Wcześniej pojazd jechał. Zaznaczyłem 2 obszary, które pokazują nieregularne dane w stosunku do B2S2. Myśli?
Nie to, wszystkie czujniki są nienaruszone. Wyszorowałem je szczotką mosiężną.
Dobry punkt.Czy podczas instalacji "muzzlera" zainstalowałeś nowe świece? I zgodnie z sugestią nitely2 wymień czujnik O2.
Dostałem lepsze odczyty. Stwierdziłem, że katalizator z banku 1 był jedynym, który miał wyższe odczyty po katalizatorze... Nie jestem pewien, jak to zinterpretować.W innych wiadomościach kupiłem termometr na podczerwień i zmierzyłem temperatury kotów.
Chcesz rozwinąć myśl? Czy jest coś, czym należy się martwić poza zapychaniem się układu pompy oleju?Nie przeprowadzaj płukania silnika. Będziesz w świecie bólu, jeśli to zrobisz.
Non-foulery są bardzo skuteczne w usuwaniu błędu P0420.Wiele postów na ten temat. Zasadniczo, aby wyeliminować kod, twoje kroki byłyby (od najtańszego do najdroższego) (gdy 1. nie działa, zrób następny):
1. Zainstaluj non-fouler na czujniku O2 za katalizatorem.
2. Wymień czujnik O2 (używaj tylko denso lub ntk)
3. Zainstaluj non-fouler na nowym czujniku O2
4. Wymień katalizator.
Tak, myślałem o tym. Założyłem, że najlepiej byłoby ręcznie obrócić silnik do połowy między GMP dla dowolnych dwóch cylindrów, aby żaden cylinder nie był w GMP, aby dodać środek czyszczący. Następnie ręcznie poruszać wałem korbowym w przód iw tył przez kilka dni, aby pomóc środkowi czyszczącemu wniknąć. Przed ponownym włożeniem świec zapłonowych użyj kluczyka, aby obrócić samochód o kilka obrotów, aby resztki środka czyszczącego zostały wydmuchane z otworów świec zapłonowych, aby uniknąć hydrolokacji. Zainstaluj świece zapłonowe i do dzieła?Czytałem o ludziach naprawiających spalanie oleju poprzez wyjęcie świec i włożenie silnego środka czyszczącego (chyba Berryman B12) do cylindrów. Wydaje się działać, może być bardziej wymagające w silniku V.
Słyszałem o tym, również ręcznie wlewając Berryman B-12 Chemtool do każdego cylindra za pomocą strzykawki i pozostawiając go do działania.Czytałem o ludziach naprawiających spalanie oleju poprzez wyjęcie świec i włożenie do cylindrów mocnego środka czyszczącego (Berryman B12, chyba). Wydaje się działać, może być trudniejsze w silniku V
To może być interesujące.Non-foulerzy są bardzo skuteczne w usuwaniu P0420.
Rozumiem to tak, że silnik utrzymuje zrównoważoną mieszankę paliwa i powietrza, regulując ilość wtryskiwanego paliwa, aby stale przełączać się między zbyt bogatą a zbyt ubogą mieszanką, zgodnie z odczytem z czujnika O2 przed katalizatorem. Zatem jeśli narysujesz wykres napięcia czujnika O2 przed katalizatorem, zobaczysz, że przełącza się ono między wysokim a niskim co sekundę lub mniej, ponieważ silnik opiera się na tej "pętli sprzężenia zwrotnego", aby utrzymać prawidłową mieszankę.
Czujnik O2 za katalizatorem mierzy zawartość tlenu za katalizatorem. Jeśli katalizator nic nie robi, można oczekiwać, że napięcie z czujnika za katalizatorem będzie miało taki sam kształt. Jeśli katalizator działa, czujnik za katalizatorem powinien pokazywać linię prostą. Non-fouler wyciąga czujnik za katalizatorem z strumienia spalin, dzięki czemu jego wynik wygląda jak linia prosta.
To również powód, dla którego wymiana czujnika za katalizatorem zazwyczaj nie naprawia P0420.
Będziesz chciał dodawać środek czyszczący powoli i dodawać go od czasu do czasu (może co 30 minut). Kiedy masz pierścienie przepuszczające olej do komory spalania, może wystąpić odwrotny efekt, gdy wlejesz coś do komory spalania: środek czyszczący może przejść obok pierścieni do miski olejowej. Kiedy dostanie się do miski olejowej, nie pomaga już w uwalnianiu pierścieni. Dlatego utrzymuj płyn napełniony, abyś mógł dostać jak najwięcej do komory spalania, tak długo, jak to możliwe.Tak, myślałem o tym. Założyłem, że najlepiej byłoby ręcznie obrócić silnik do połowy między GMP dla dowolnych dwóch cylindrów, tak aby żaden cylinder nie był w GMP, aby dodać środek czyszczący. Następnie ręcznie poruszać wałem korbowym w przód iw tył przez kilka dni, aby pomóc środkowi czyszczącemu wniknąć. Przed ponownym włożeniem świec zapłonowych użyj kluczyka, aby obrócić samochód kilka razy, aby resztki środka czyszczącego zostały wydmuchane z otworów świec zapłonowych, aby uniknąć blokady hydraulicznej. Zainstaluj świece zapłonowe i jedź?